Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB - RIJEKA 1:1

Pokvareni i semafor i igra u Kranjčevićevoj

02.11.2008.
u 18:07

Semafor u Kranjčevićevoj izdržao je nekih 20 minuta, Rijeka nešto više od 70, a zagrebaši će morati izdržati tko zna još koliko do veselja na svom stadionu. Kako stvari stoje, semafor će se lakše popraviti od igre. Kod kuće nisu pobijedili od 24. kolovoza kad je pao Osijek. S Riječanima su stigli tek do 1:1. Robert Rubčić je na debiju u Varaždinu vodio 3:0, ali otišao je kući s 3:3, do pobjede među prvoligašima nije uspio ni u Zagrebu.

Štrok: Previše se mijenja
- Promijenili smo ljetos trideset igrača: petnaest van, petnaest unutra. I od početka priprema već trojicu trenera. Hoćeš, nećeš, treba vremena da se posložimo - pričao je uoči utakmice Rijekin veznjak Hrvoje Štrok, zagrebački dečko iz Gajnica koji je prije riječke nosio majice Zagreba, Dinama i Intera.

Teče mu deseta sezona u HNL-u, ima iskustva. I u njegovim riječima može se naći uzrok što bijeli s Kantride igraju toplo - hladno. Jučer je bilo - mlako. A promijenili su oni i predsjednika, premda taj ne igra, ali nije ni to nebitno. I svi koji odjednom puno mijenjaju imaju problema. Čak i jedan Tottenham Modrića i Ćorluke, premda ima igrače čije su individualne kvalitete vrhunske. Ali, postoje zakonitosti, kojih se u pravilu ne pridržavaju oni koji odlučuju. Čelnici traže rezultate odmah, amenuju silne promjene, ali račune plaćaju drugi. Zagreb nije toliko mijenjao kao Rijeka, trenera je promijenio uoči sezone, ali u njegovoj je momčadi mnogo mladaca, pa i otuda oscilacije.

Slažući taktiku Zagrebov strateg Luka Pavlović ustvrdio je kako “treba zaustaviti braću Sharbini koji predvode ofenzivnu liniju”. S druge strane Robert Rubčić je tvrdio kako “zaustavljanje Vugrinca i Krstanovića znači pola obavljenog posla”. Anasa Sharbinija nije bilo zbog ozljede, Pavlović je Rijeki pomogao ostavivši Krstanovića na klupi punih 65 minuta. Tek kada je ušao gorostasni napadač, Zagreb je uzeo dominaciju. Vugrinec je dobio “mantinelu”, nije više bio usamljen u vrhu napada.

Taktičke pogrške
A dojam je i da je u nedostatku Brkljače, Vuga trebao sudjelovati u kreiranju igre iza dvojice napadača, jer Zagrebov je vezni red bio nemoćan sat vremena. S druge strane Rubčić je u poluvremenu zamijenio Štroka Barićevim reprezentativcem Filipom Tapalovićem i tada su Riječani izgubili kontrolu na sredini terena. Oba trenera neke svoje taktičke poteze platila su gubitkom dva boda.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije