Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVENIRALA POLICIJA

VIDEO Kaos u Splitu: Potukli se hrvatski i mađarski navijači, ima ozlijeđenih

navijači
Foto: Dalmacija danas
1/2
09.10.2019.
u 22:20

– Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarsku državljanin – kazala je Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Na splitskim Gripama u srijedu navečer došlo je do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača.

Sukob se dogodio dok su se gostujući navijači vraćali s Bačvica. Jedan je očevidac za Dalmacija danas ispričao što se dogodilo.

- Sve je počelo vrlo bučno, čuli se pogrdni uzvici hrvatskih navijača prema Mađarima. Oni su očito bili krenuli u svoj hostel u sklopu Koteksa, no negdje su ih sustigli naši navijači i nastala je prava “gužva”. Međutim, nije trebalo dugo da se na mjestu događaja pojave jake policijske snage koji su brzo iskontrolirale situaciju - rekao je očevidac i dodao:

- Da ipak sve nije bilo ni bezazleno ni kratkotrajno, moglo se vidjeti po tome da je u nekoliko trenutaka izgledalo kao da će se morati obustaviti i promet u ovom dijelu grada. Ipak, nakon što je dio navijača priveden, situacija se počela smirivati

U sukobima je jedan navijač ozlijeđen, a pet ih je privedeno.

– Ozlijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarsku državljanin – kazala je Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Popriličan broj mađarskih navijača prije toga se okupio na popularnoj splitskoj plaži Bačvice, ali nije bilo incidenata. Samo su se fotografirali što je objavila Facebook stranica Balkanski navijači.

No, ranije je splitska policija privela je pet osoba zbog dva incidenta povezana s navijačima mađarske nogometne reprezentacije.

Oko 11 sati na Mejama, u ulici Pod kosom, razbijena su dva stakla na parkiranom kombiju mađarskih registracija. U kombiju nije bilo nikoga, a policija je zbog oštećenja na vozilu privela tri osobe.

Oko 14.50 sati policajci su u Ulici slobode uočili incidentnu situaciju, radilo se  o pokušaju napada veće skupine na dvije osobe, pretpostavlja se da se radi o mađarskim navijačima. Policija je privela dvije osobe koje se dovode u vezu s tim incidentom.

Komentara 54

TH
than
01:33 10.10.2019.

Nisu to naši navijači. Koliko to god ponavljali - naši navijači, oni nisu navijači. Naši navijači spavaju, obiteljski su ljudi i ne prave nerede. Ovo su naši huligani.

Avatar Django
Django
23:00 09.10.2019.

Hm, a tetovaža “Velike Mađarske” sa ucrtanim djelovima Hrvatske na leđima navijača za našu policiju nije incident? Oni samo paze tko ima prvo bijelo polje.

VL
vladek
06:21 10.10.2019.

<ma koja budala je odredila da sw igra u Splitu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije