Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaos oko stadiona

Pogledajte policijske snimke sukoba u Plzenu!

Neredi u Plzenju
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/10
15.02.2019.
u 08:59

Bad Blue Boysi tijekom dana nisu zadavali probleme, ali je do kaosa došlo kada su se tribina pokušali dokopati oni bez ulaznica

Češka policija poprilično se naradila s Bad Blue Boysima. I dok još tijekom dana nisu nikome zadavali probleme, sve je otišlo nizbrdo jednom kada su prišli Areni Doosan uoči utakmice. Problem su stvorili oni navijači koji nisu imali karte za utakmicu, a koji su pomislili da će se tribina dokopati silom.

Tako barem navodi portal češke policije Tydenik Policie, čiji su urednici tijekom noći objavili snimku sukoba u trajanju od 13 minuta.

Iz nje su, čini se, izrezali kadrove izravnih i žestokih sukoba, ali video svejedno odlično dočarava koliko je situacija bila kaotična.

Bad Blue Boysi, navodi dalje u izvještaju portal, policajce su zasuli pirotehnikom i bocama, a koristili su i teleskopske palice, pri čemu udaraca nisu bili pošteđeni ni policijski konji. Policija im je na to uzvratila silom i uporabom suzavaca zbog čega je nekoliko navijača zatražilo liječničku pomoć.

Situacija se zakomplicirala i kada su stadionu počeli prilaziti navijači Viktorije, zbog čega je iz taktičkih razloga bilo nemoguće Bad Blue Boyse bez karata vratiti u središte Plzena. Policija je u tome naposljetku uspjela tek kada su štovatelji domaćeg kluba popunili tribine, a portal ističe da se situacija potom gotovo potpuno smirila i da u nastavku večeri/noći više nije bilo većih problema.

Portal nije precizirao koliko je Bad Blue Boysa uhićeno ili ozlijeđeno, međutim tijekom večeri do hrvatskih medija doprla je informacija da je jedan navijač teže ozlijeđen, dvanaest lakše, dok ih je deset uhićeno.

 

Komentara 5

Avatar kruno60
kruno60
09:43 15.02.2019.

Umjesto da se ponosimo da smo Hrvati mi se zbog ovih idiota moramo stidjeti.

Avatar BilanMandić
BilanMandić
10:57 15.02.2019.

Tko je ikada čuo za nasilje među navijačima na ovoj planeti? Evo meni prvi glas...

Avatar comparator
comparator
09:42 15.02.2019.

Ne vidim nasilje na snimkama .Bravo Hrvati i Bravo Česi ! Bravo Dinamo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije