Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET BLAUGRANE

Pocrvenili Pique i Lewandowski: Budimir promašio za remi s Barcom

LaLiga - Osasuna v FC Barcelona
Foto: VINCENT WEST/REUTERS
1/4
08.11.2022.
u 23:45

Više od sat vremena Barcelona je imala igrača manje, a sve su u svoju korist okrenuli u nastavku. Prvo je pogodio Pedri, da bi priču zaključio Raphinha.

Nogometaši Barcelone su osvojili sva tri boda na gostovanju u Pamploni pobijedivši Osasunu sa 2-1, iako su više od sat vremena su igrali s desetoricom igrača, zbog isključenja Roberta Lewandowskog.

Osasuna je već u 6. minuti povela, a pogodak je postigao David Garcia. Robert Lewandowski je u 11. minuti zaradio prvi žuti karton, zbog nepotrebnog povlačenja. Dvadeset minuta poslije poljski napadač je naskočio na suparničkog braniča i laktom ga udario u predjelu vrata, a sudac Manzano mu je bez zadrške pokazao drugi žuti, a potom i isključujući crveni karton.

Nije to bio jedini crveni karton koji su dobili Katalonci. Naime, u završnici prvog poluvremena dobio ga je i Gerard Pique koji je bio na klupi za pričuve, a Manzano mu je pokazao crveni karton zbog žestokih prigovora.

Soccer Football - LaLiga - Osasuna v FC Barcelona - El Sadar Stadium, Pamplona, Spain - November 8, 2022 Osasuna's Jon Moncayola fouls FC Barcelona's Alex Balde REUTERS/Vincent West Photo: VINCENT WEST/REUTERS
Foto: VINCENT WEST/REUTERS

Iako s igračem manje na travnjaku, Barcelona je u drugom poluvremenu preokretom došla do sva tri boda. Za izjednačenje je u 48. minuti pogodio Pedri, a pobjedu Barceloni donio je Raphinha sjajnim pogotkom u 85. minuti, kad mu je sa sredine igrališta dugačko dodavanje uputio Frenkie de Jong, a Brazilac glavom, s ruba kaznenog prostora, prebacio domaćeg vratara Aitora Fernandeza.

Za Osasunu je od 83. minute igrao hrvatski reprezentativac Ante Budimir koji je u 89. minuti dobro zahvatio loptu glavom, ali je ona otišla metar od vratnice.

Barcelona je ovom pobjedom došla do 37 bodova, pet više od drugoplasiranog Real Madrida koji ima utakmicu manje. Katalonci će stanku zbog Svjetskog prvenstva sigurno dočekati kao vodeća momčad LaLige, a koliku će imati prednost ovisit će o ishodu dvoboja Real Madrida i Cadiza koji je na rasporedu u četvrtak na Santiago Bernabeuu.

Soccer Football - LaLiga - Osasuna v FC Barcelona - El Sadar Stadium, Pamplona, Spain - November 8, 2022 Osasuna's Aimar Oroz in action with FC Barcelona's Frenkie de Jong REUTERS/Vincent West Photo: VINCENT WEST/REUTERS
Foto: VINCENT WEST/REUTERS

Nogometaši Athletica svladali su u Bilbau Valladolid sa 3-0 (1-0) i privremeno došli na treće mjesto ljestvice španjolskog prvenstva. Gorka Guruzeta je bio dvostruki strijelac za baskijsku momčad. Prvi pogodak je postigao u 19. minuti, a drugi u 51. Strijelac trećeg gola za domaćine bio je Daniel Vivian u 78. minuti.

U prvoj utakmici 14. kola Girona je slavila sa 2-1 na gostovanju kod Elchea. Pol Lirola je u 19. minuti doveo domaće u vodstvo, da bi u 39. minuti gosti izjednačili preko Ivana Martina. Pobjedu Gironi donio je Valentin Castellanos pogotkom u 66. minuti.

Girona je sa 16 bodova privremeno došla do 13. pozicije, dok je Elche prikovan za dno sa samo četiri boda.

Standings provided by Sofascore

>> VIDEO: Hrvatska senzacija plače pred novinarima nakon povijesne utrke, pogledajte što nam je kazala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije