Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće karataško EP

Čak 12 hrvatskih predstavnika bori se za europske OI

Ana Lenard
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
19.03.2015.
u 07:00

U velebnoj dvorani Sinan Erden, koja prima više od 16.000 gledatelja, u borilište će izaći 12 hrvatskih predstavnika

Prvi dan 50. europskog prvenstva u karateu u Istanbulu bit će i ključan za sve one Hrvate koji se žele domoći medalje odnosno petog mjesta koje vodi do prvih Europskih olimpijskih igara. U velebnoj dvorani Sinan Erden, koja prima preko 16.000 gledatelja, četvrtak je najopsežniji dan od sva četiri dana prvenstva jer se odvijaju (pred)natjecanja u svih pet muških i svih pet ženskih kategorija, ali i u katama pojedinačno. 

Dakle, prvog dana će u borilište izaći 12 hrvatskih predstavnika, a među njima će biti i jedna aktualna europska prvakinja, Samoborka Ana Lenard (61 kg). S aureolom prvakinje ona je sada meta za sve ostale, sve suparnice najviše žele njen skalp.

- Pred Svjetsko prvenstvo napravila sam si prevelik pritisak kojeg očito nisam dobro podnijela pa sam izgubila u prvom kolu od Slovakinje koju sam pobjeđivala. No, ovaj puta sam opuštenija - kazuje Ana. 

Uz nju, na borilište će i Monika Berulec (50 kg), Jelena Kovačević (55 kg), Ivona Tubić (68 kg) i Maša Martinović (preko 68 kg), a među svima njima izbornik Dragutin Galina najvećim favoritom za odličje smatra Jelenu Kovačević, ali ne otpisuje niti izglede Tubić i Martinović. 

Jelena pak pak ističe kako nema ništa protiv promjene pravila i zabrane džudaških bacanja:

- Sada će do izražaja više doći tehnika udaraca i vještina kretanja i to će samu borbu učiniti atraktivnijom. S bacanjima su u prednosti bili oni koji su snažniji u klinču.

U muškom dijelu natjecanja hrvatske boje pojedinačno branit će Boran Berak (60 kg), Danil Domdjoni (67 kg), Goran Lučin (75 kg), Ivan Kvesić (84 kg) i Anđelo Kvesić (preko 84 kg). Berak je nova nada, mladac (18) koji sa tri posljednja europska prvenstva mlađih uzrasta ima tri medalje (dva zlata i srebro), a Domdjoni je veteran, bivši svjetski prvak (2008.) koji je posljednju medalju osvojio 2012. godine. 

- Osjećam se dobro, puno razmišljam o svom nastupu i volio bih izboriti nastup na Europskim olimpijskim igrama - ističe Đoni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije