Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.07.2014. u 12:17

Dobro za nogomet je što je pobijedila želja da se igra nogomet, da se teži kreaciji, a ne dekadenciji kakvu su nekad igrali Talijani, a sad i Argentina.

Pobijedio je pozitivan nogomet, a ne dekadencija. Jer, Argentina se bazirala na obrani i Messiju, a on ne može sam, da mu je bio Di Maria sigurno bi bilo lakše. Jer, Lavezzi, Agüero, Higuain i Palacio nisu vrhunska klasa nogometaša.

Zaslužila je Njemačka ovaj naslov. Iskreno, nisam ih simpatizirao, ali oni su stalno išli dalje. I kad god smo u njih sumnjali, oni su išli dalje, stalno su bili momčad. Veseli me što je pobijedio pozitivan nogomet, što je sve otišlo na stranu nogometne konstruktivnosti, a ne destrukcije.

Argentina je ipak sve bazirala na obrani i na Messiju, a tako je teško osvojiti naslov, iako ne možemo reći da nisu bili vrlo blizu. Meni je ova utakmica bila jako dobra i kad bismo gledali samo nju, onda je Argentina možda i više zaslužila, ali gledajući cijelo prvenstvo, onda je Njemačka pokazala najviše. Njemačka je gradila svoju igru, i to se pokazalo dobrim, na jezgri Bayerna. Oni su uigrani, ta linija ima istu ideju i u Bayernu i u reprezentaciji. Oni se dobro poznaju i u kolektivnom sportu bili su u prednosti.

A činili su veliki dio kostura njemačke momčadi koja je bila i čvrsta i razigrana, pogotovo nakon što je Löw sve igrače stavio na njihove prave pozicije. Možda im stoperi nisu vrhunski, ali zato imaju vrhunsku veznu liniju koja je odlično radila u oba smjera. K tome, Argentina je umornija, imala je teže utakmice na putu do finala, produžetke. I kad je ova utakmica otišla u produžetke, vidjelo se da će Argentinci sve to jako teško izdržati u fizičkom smislu. I, vrlo bitno, Argentini je jako nedostajao Di Maria.

Imaju Messija, ali nemaju nekoga tko bi bio uz njega. Vidjeli smo u ovoj utakmici da su i po četiri njemačka igrača bila oko Messija. Kad je na terenu Di Maria, onda i Messi ima više prostora, ne bi ga čuvala četvorica, a u zadnjim utakmicama puno toga je onda riješio Di Maria. A nikoga drugog takve vrhunske klase Argentina nema. Za mene to nije ni Lavezzi, ni Agüero ni Higuain ni Palacio. Uostalom, Higuain i Palacio mogli su riješiti utakmicu, vrhunski igrači bi zabili i tu bi možda priči bio kraj.

Na kraju je dobro za nogomet što je pobijedila želja da se igra nogomet, da se teži kreaciji, a ne dekadenciji kakvu su nekad igrali Talijani, a sad i Argentina. Možda je završnica prvenstva bila čvršća, tvrđa, što je i očekivano jer ipak se tu manje riskira.

No, to nije pokvarilo dojam o ovom prvenstvu, o lepršavosti, s puno sjajnih utakmica, bilo je dosta onih manje poznatih reprezentacija, pogotovu su odlične bile južnoameričke i srednjoameričke reprezentacije. U svakom slučaju, nogomet je krenuo u pozitivnom smjeru i to sve treba veseliti. Zato je ovo Svjetsko prvenstvo za mene bilo jako dobro.

Drago mi je što smo vidjeli koliko je u današnjem nogometu važna uloga zadnjih veznih igrača, ovdje ih je bilo doista odličnih, pa i jučer su sjajni bili Mascherano i Biglia, imali su ih i Kolumbijci, Urugvajci... Možda smo više na ovom prvenstvu očekivali od najvećih zvijezda, ali i Messi, a i Neymar, dijelom i silom prilika, pokazali su manje od očekivanog. Ako ćemo gledati velika imena, onda je najbolje odigrao Robben.

>> Je li Messi zaslužio nagradu za najboljeg igrača SP-a?

Komentara 43

Avatar Azriel
Azriel
12:29 14.07.2014.

uf tko se javio čovjek koji je igrao destruktivni nogomet, i čovjek koji kao trener promiče kontrolirani (čitaj destruktivni) nogomet.... Baš ste pravog našli za komentatora

IS
istri
12:30 14.07.2014.

i ti pricas gluposti ,jer da taj gol bi bio od argentine prica bi ti iste gluposti. pobjedijo je onaj koji mu se posrecilo i loptu smjestijo u gol .izmedju dva velikana samo samo jedan pobjedjuje. bez tvoje filozofije. dveje. dve skole fudbala i obe za pohvale a ti ako vidis samo jednu stranu to je tvoj Problem.covjek ne mora biti ni jurcic ni Krunoslav da bi sam moga ocjeniti neku igru.

SE
sestrićna
17:27 14.07.2014.

javio se čovijek koji je svojim nogometnim znanjem zaludio svijet :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije