Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali mitinzi

Po zvijezdama Zagreb uz Dijamantnu ligu

Tyson Gay
AFP
30.08.2010.
u 07:10

Zagreb je jedan od 13 mitinga serije World challenge. To je serija mitinga koji su po budžetu odmah iza Dijamantne lige.

Zagrebački Grand Prix miting drugu godinu zaredom, otkako je direktorica Ivana Brkljačić, a menadžer Daniel Wessfeldt, okupit će velike atletske zvijezde. U Zagrebu će u srijedu nastupiti četiri aktualna svjetska prvaka (Dwight Phillips, Christian Cantwell, Blanka Vlašić i Yarnelis Savigne), tri aktualna olimpijska pobjednika iz Pekinga (Dayron Robles, Tomas Majewski i Christine Ohurougo) te pet aktualnih europskih prvaka (Blanka Vlašić, Sandra Perković, Marcin Lewandowski, Andrew Turner i Libor Charfreitag).

Šlag na tortu

Najzvučnije je ime Tyson Gay, ove sezone najbrži čovjek na svijetu sa 9,78 sekundi. Zanimljivo je da će Zagreb biti tek četvrti europski grad u kojem će trčati američki sprinter. Nakon Zagreba, Gay će produžiti za Split, gdje je prihvatio biti član štafete reprezentacije Amerike na 4 x 100 metara.

– Vrlo smo sretni što Gay dolazi u Split. Uložili smo mnogo napora da ga dovedemo i nakon nekoliko razgovora pristao je na dolazak na Poljud. Svi znamo da je riječ o jednom od najvećih atletičara današnjice – rekao je Siniša Ergotić, direktor Kup kontinenata.

S obzirom na to da nije nastupio na nacionalnom prvenstvu SAD-a, što je bio uvjet da izbori poziv u selekciju Amerike, Gay neće nastupiti na 100 i 200 metara.

– Spektakl na Poljudu u svakom je slučaju zajamčen, siguran sam kako će cijeli svijet uživati u lijepoj priči koju smo pripremili. Gayev dolazak šlag je na tortu naših napora da Kup kontinenata svima ostane u dubokom sjećanju – zaključio je Ergotić.

Koja je tajna da zagrebački miting u dvije posljednje godine u svoje dvorište dovede tako velik broj atletskih zvijezda, i to s mnogo skromnijim budžetom nego što imaju mitinzi Dijamantne lige? Bilo je i prije zvijezda u Zagrebu, ali nikad u tako velikom broju.

Sposobni menadžer

– Nema nikakve tajne. Činjenica je da je u Zagrebu uvijek bilo zvijezda, a to što ih u posljednje dvije godine ima više treba ipak zahvaliti sposobnosti novog menadžera koji je s malo novca doveo skupe atletičare i atletičarke. Po imenima možemo bez problema organizirati Dijamantnu ligu, ali smo po budžetu daleko ispod najvećih – rekla je direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

 I drugi su mitinzi imali svojih zvijezda: Melbourne (Rudisha); Osaka (Cantwell); Daegu (Bolt, Oliver, Jeter); Rio (Idowu, Murer); Ostrava (Powell, Bolt, Rudisha, Robles, Vlašić); Hengelo (Phillips, Jeter, Dunn, Savigne); Rabat (Spearmon, Phillips); Madrid (Barrios); Berlin (Rudisha, Dunn).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije