Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČAČIĆEVA ODLUKA

Po čemu su to Ćorić i Rog bolji od Halilovića iz Primere?

Alen Halilović
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/6
01.06.2016.
u 11:33

Žrtvovan je kapetan Dinama Antolić, koji će teško odraditi neki turbomilijunski transfer, dalje idu Ćorić i Rog, kojima se milijuni smiješe...

Nemirno će se sljedećih nekoliko dana meškoljiti brk Ante Čačića, “mali” je poludio zbog izbacivanja s popisa putnika na prvenstvo Europe i sigurno je da će “rigati” vatru. O Alenu Haliloviću je riječ, zlatni dečko hrvatskog nogometa ostao je i bez drugog velikog natjecanja s Hrvatskom. Niko Kovač nije ga pozvao ni na širi spisak za Svjetsko prvenstvo u Brazilu prije dvije godine. Halilović se nije našao među 30 pozvanih igrača za pripreme, a sada je u “minutu do dvanaest” otpao s Čačićeva popisa za Francusku. Odlaska u Brazil stajao ga je jezik Zdravka Mamića, koji je kazao da Halilović mora na SP ili mora odstupiti Davor Šuker. Halilović nije otišao na SP, Šuker je i dalje predsjednik, a Kovač je otišao dosta kasnije. Ili Mamić nije moćan kako se nagađa ili je Halilović tada otpao zbog toga što je već prije Brazila potpisao za Barcelonu, pa mu nije trebalo dizati cijenu.

Sada se opet vrti slična priča, iza Halilovića su dvije sezone na Pirinejima, u ovoj drugoj igrao je više nego dobro u Sportingu iz Gijona, ali Čačić ga se hladno odrekao. Da se razumijemo, trojac koji je otpao sasvim je nebitan u reprezentaciji, teško je vjerovati da bi Duje Ćaleta-Car (šteta što taj stameni stoper nije na Euro školovanju), Domagoj Antolić i Halilović dobili koju minutu na Euru. Ali, Halilovića se, to se može čuti kao važan razlog, Čačić riješio zbog toga što s njim nije načisto. Ne govorimo o nogometnoj kvaliteti, kod Halilovića znanje nije sporno, ali njegov temperament je ono čega se Čačić plaši. Eksplozivnost i financijska neovisnost, ponašanje zvijezde realna su opasnost da Halilović iskoči iz okvira i poremeti ozračje u reprezentaciji. To je bilo ono osnovno čime se Čačić vodio i stavio ispred njega Marka Roga i Antu Ćorića. Halilović bi imao pravo upitati izbornika “u čemu su to Rog i Ćorić bolji od mene” i ne bi pogriješio. Dinamov mladi dvojac ostavio je dobar dojam u siromašnoj Hrvatskoj ligi. Primjerice, Rog je ove sezone u HNL-u uspio postići tri pogotka i sva tri je zabio Lokomotivi. A to su, kako znamo, prijateljske utakmice za Dinamo. Recimo, u utakmicama Lige prvaka te u dvobojima HNL-a s Hajdukom i Rijekom Rog i Ćorić ostali su bez učinka. To bi bili neki Halilovićevi aduti, kojima bi pridodao svojih 36 utakmica u Primeri začinjenih s tri gola i pet asistencija.

Oni koji sve znaju objasnit će da je Halilović otpao zbog toga što sveprisutni Mamić želi dizati cijenu svojim mladim zvijezdama. Za Rogov i Ćorićev životopis u budućim prodajama sudjelovanje na Euru bit će lijepa referencija. Žrtvovan je kapetan Dinama Antolić, koji će teško odraditi neki turbomilijunski transfer, dalje idu Ćorić i Rog, kojima se milijuni smiješe... No, sve su to priče, talent Dinamova dvojca je nesporan, Ćorić i Rog uzdanice su hrvatskog nogometa, baš kao i Halilović, a tvrdnja kako nitko od njih ne bi ni igrao drži vodu, osobito kada spomenemo onaj detalj kako Čačić nije želio igrača koji bi mogao iskočiti ako mu netko kaže da donese vodu ili da ponese čunjeve.

Komentara 121

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
11:55 01.06.2016.

Kad imaš trojicu podjednakih leti onaj koji nije čist u glavi u čemu je problem ? Čemu bomba ispod ktreveta ? Pa Lovren je prvi nadrajsao i Čačić dobro radi.

GA
gafe
11:53 01.06.2016.

da je izabrao Halilovica onda biste pisali obrnuto da nije zasluzio poziv, da je sebican, da nije odrastao u glavi itd. ali sve u svemu opet jedna nebitna tema koje novinari voli iskoristiti da kvare atmosferu jer tak tak od njih nitko neci igrati.

ZO
zoom
12:04 01.06.2016.

evo hajdukovca maršića na redovnom zadatku drukanja kontra reprezentacije...stvarno otužno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije