Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lijepa gesta

Plavi vijenci i u Beogradu: Nije krio da voli Dinamo i u jeku rata

Sjećanje na preminule Dinamovce u Osijeku i Beogradu
Foto: GNK Dinamo
1/4
13.11.2018.
u 17:15

Petar Todorović je pokopan sa suprugom Đukom, a posljednja želja im je bila da ostave svu svoju imovinu Dinamu što je još jedan dokaz ljubavi i odanosti bračnog para Todorović prema zagrebačkom klubu

U ponedjeljak su predstavnici Dinama Miroslav Tomašević i Alen Lesički bili u Osijeku i Beogradu u posjetu posljednjim počivalištima Dinamovaca koji su stvarali povijest Dinama.

Prvo su u Osijeku na Aninom groblju položili vijenac na grob Petra Lončarića, lijevog beka iz generacije 1967. i zapalili svijeće a vrlo blizu je i grob Andrije Logarušića, čuvenog povjerenika Dinama iz Slavonije koji je preminuo 2010. godine.

Potom su na beogradskom Novom groblju položili vijenac na grob Petra Todorovića, jednog od najvećih navijača Dinama u Srbiji koji nije krio odanost Dinamu i tijekom Domovinskog rata.

Petar Todorović je pokopan sa suprugom Đukom, a posljednja želja im je bila da ostave svu svoju imovinu Dinamu što je još jedan dokaz ljubavi i odanosti bračnog para Todorović prema Dinamu.

Posjetili su i grob Florijana Matekala, bivšeg igrača plavih koji je kasnije bio trener čuvenoj generaciji Partizana. Zapalili su svijeću na grobu Zlatka Čajkovskog – Čika, kao i na onaj u kojem počiva Zoran Dimitirjević – Čava.

Odana je počast Bruni Belinu koji formalno nema veze s Dinamom, ali je brat plave legende Rudolfa da bi posjet Beogradu zaključili posjetom grobu Stjepana Bobeka, jednom od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena koji je nakon 2. Svjetskog rata dekretom morao otići u Partizan.

Ova dva predstvnika Dinama izazvala su veliko zanimanja na groblju, ljudi nisu mogli vjerovati da su došli s takvim idejama i na svakom koraku su pokušali pomoći pronaći grobove.

Želja Dinama je napraviti okvirni popis Dinamovaca (igrača, navijača, dužnosnika) koji više nisu s nama te obići njihova posljednja počivališta te im na taj način odati počast koju zaslužuju.  Vrlo lijep potez Dinama.

Sjećanje na preminule Dinamovce u Osijeku i Beogradu
1/4
Ključne riječi

Komentara 96

AS
atilla sb 1986
17:26 13.11.2018.

tako to rade veliki. .

DU
Deleted user
17:26 13.11.2018.

..svaka im čast dinamo je gospodski klub..

Avatar komentatorx
komentatorx
18:22 13.11.2018.

Nevjerojatal lik gospodin Todorović. Respekt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije