Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Juniori savladali Bayern

Pjevalo se 
'Dinamo je pravi šampion'! Cvitanović: Trebali smo prije riješiti utakmicu

Ivan Šunjić
Goran Stanzl/PIXSELL
30.09.2015.
u 13:50

Marijo Cvitanović: Mislim da je apsolutno zaslužena pobjeda i da imamo mladiće koji jednog dana mogu biti i nositelji naše prve ekipe.

Stadion Grünwalder očito "leži" Dinamu, na njemu su plavi 1963. pobijedili Bayern 4:1, a jučer su juniori Dinama slavili nad svojim vršnjacima iz Bayerna u Ligi prvaka mladih. Momčad trenera Marija Cvitanovića pobijedila je 2:1 i tako se uključila u borbu za prva dva mjesta koja vode u daljnje natjecanje.

Cvitanović je ovaj put izostavio Gojaka i Lovrena za koje se vjerovalo da su sigurni članovi udarne postave, ali i Bayern je igrao bez nekoliko standardnih igrača. Već u petoj minuti na Brekalu je napravljen prekršaj za jedanaesterac koji je Božić pretvorio u pogodak, da bi kasnije Josip Brekalo nakon dodavanja Kneževića zabio za 2:0.

Dva crvena kartona

Cvitanović je prije kraja prvog poluvremena zbog ozljede morao zamijeniti dva igrača. Ali i dalje su plavi bili bolji, imali su daleko veći broj udaraca prema vratima.

Bayernu se dodatno život zakomplicirao kad je Marco Pfab od švedskog suca Pandžića dobio drugi žutikarton. Nažalost, pred kraj je pocrvenio i naš Kalaica, pa je Strein uspio smanjiti iz slobodnog udarca na 1:2. U završnici je Bayern stiskao, imao i prilike za izjednačenje, no plava je obrana izdržala i upisana su prva tri boda u ovom natjecanju. I onda je nastalo ludo slavlje u svlačionici plavih, pjesma "Dinamo je pravi šampion", a dečkima je zapljeskao i trener Cvitanović.

– I prije smo trebali riješiti utakmicu, ali čestitke cijelom klubu. Bayern je velika institucija i nadam se da je ovo put prema naprijed koji će otvoriti neke nove pobjede. Jako smo dobro otvorili utakmicu s dva gola, imali smo i igrača više. Nadao sam se da ćemo to kapitalizirati još više, ali vidjeli smo koliko nogomet može biti neizvjestan do kraja - kazao je nakon utakmice zadovoljni Cvitanović.

Arsenal bolji od Grka

Zaslužili su plavi sve čestitke, iako ovi igrači zapravo ne igraju zajedno, u raznim su momčadima i malo treninga mogu odraditi zajedno. Opet su pokazali da su iznimno talentirani. I dosad u pobjeđivali velikane, no ovo je ipak najjače klupsko natjecanje. Iako su na kraju malo i drhtali.

– Imali smo šansu završiti utakmicu s 3:0, iz te kontre smo dobili crveni karton i primili gol i doveli malo do napetosti zadnjih desetak minuta. Mislim da je apsolutno zaslužena pobjeda i da imamo mladiće koji jednog dana mogu biti i nositelji naše prve ekipe - zaključio je Cvitanović.

U drugoj utakmici skupine Arsenal je pobijedio Olympiakos 3:2.

Poredak nakon 2. kola: Arsenal 6 (5.2), Olympiakos 3 (3:3), Dinamo 3 (2:3), Bayern 0 (1:3).

>>Dinamovi juniori pobijedili Bayern i 'zakucali' Bavarce na dno skupine

Komentara 4

CO
corky
15:44 30.09.2015.

radi se o juniorima..koji si ti tenkre..izgleda da si zavrsio vise fakulteta kad nisi u stanju procitat i skuzit tekst od nekoliko jednostavnih recenica..bravo!!

DU
Deleted user
14:55 30.09.2015.

"U drgoj utakmici skupine Arsenal je pobjedijo Olympiakos,s 3:2",zaista gluplje nista ni sam procito,pa koliko sam je gledo tekmu i reprize,ja mislim da je Olympiakos pobjedijo Arsenala s 3:2,jadno od novinarstva,na nivou S.Koreje......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije