Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS NARODA

Pitali smo vas što mislite o Jarnijevom potezu: 'Bi li to izjavio i da igra Hajduk protiv Betisa?'

ARHIVA - Darijo Srna platio sliku 60 tisuća kuna u humanitarne svrhe
Ivo Cagalj/PIXSELL
16.02.2024.
u 14:28

'Da sam Dinamov klinac i da me zove u reprezentaciju, ne bih se odazvao. Kako da igram, ako moj izbornik navija protiv mene u međunarodnoj utakmici?'

Puno prašine podignulo se ovoga tjedna oko jedne izjave Roberta Jarnija Večernjem listu. U velikom intervjuu s bivšim vatrenim, upitali smo ga hoće li se njegovi nekadašnji kolege i navijači španjolskog Betisa naljutiti kada on u utakmicama s Dinamom bude navijao za hrvatskog prvaka.

Jarni nam je rekao da "smo sigurno nešto pogriješili" te da će on navijati za Betis uz dodatak "Pa nego za koga ću navijati?". Jarni je, kao bivši igrač toga kluba otvoreno rekao da će stati na stranu španjolskog predstavnika.

Na njegovu je izjavu u srijedu, dan prije utakmice Betisa i Dinama u Sevilli reagirao napadač Dinama i hrvatske reprezentacije Bruno Petković. On je Jarnija nazvao klaunom.

U četvrtak ujutro Jarni je smijenjen s mjesta izbornika Hrvatske U-17 nogometne reprezentacije, i to usred prijateljskog turnira koji je bio igran u Poreču. HNS je protiv Petkovića pokrenuo disciplinski postupak nakon kojeg bi mogao biti kažnjen novčano ili zabranom igranja do maksimalno šest službenih utakmica.

Na našem portalu objavili smo anketu u kojoj smo vas pitali slažete li se sa smjenom Roberta Jarnija. Vas 58 posto je do zaključenja ovoga teksta kliknulo na opciju "Da, odluka je sasvim opravdana", dok je preostalih 42 posto glasača svoj klik dalo opciji "Ne, HNS je pretjerao".

Ne stišavaju se reakcije nogometaša i nogometnih djelatnika, a i vas smo pitali da se izjasnite o ovoj temi. Ovo su samo neki od vaših odgovora:

"Naravno da treba biti smijenjen, ne zato što bivši igrač hajduka Jarni mrzi Dinamo, nego zato što izbornik HNS-a Jarni mrzi Dinamo i to javno pokazuje izazivajući netrpeljivost i podjele."

"Kakav je karakter Jarni treba se sjetiti da je Jarni bio prvi izbor HNS-a nakon smjene Ante Čaćića 2017. godine. Jarni im je rekao "sad kad ste sve sje*** sad me zovete". I odustao biti izbornik. Onda su zvali Zlatka Dalića koji je rekao - može, dat ću sve za Hrvatsku! Pametnome dosta."

ARHIVA - Darijo Srna platio sliku 60 tisuća kuna u humanitarne svrhe
1/4

"Ne znam. Ja sam dinamovac, uvijek mi je Robert Jarni bio drag, među najdražim vatrenima. I generalno nek navija za koga hoće, iako ja nikad nisam navijao protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u Europi. Ali glupo je što je to izjavio. Hrvatski izbornik mora paziti što govori."

"Da sam ja Dinamov klinac i da me zovu da igram u repki pod njegovom palicom ne bi se odazvao, tj. kako mogu igrati za repku ako moj izbornik navija kontra mene u međunarodnoj tekmi. Inače uvijek navijam za naše klubove kad igraju Europu, tako sam odgojen."

"Bi li isto tako izjavio i da igra Hajduk protiv Betisa?"

Ključne riječi

Komentara 27

DU
Deleted user
14:51 16.02.2024.

Jedna je stvar što je bivši igrač Betisa, a druga što je izbornik nacionalne reprezentacije. Izbornik mora navijati za nacionalne klubove pa kako za Hajduk, tako i za Dinamo, Osijek, Rijeku itd. Bivši igrač nekog kluba može navijati za koga hoće. Dok si izbornik zastupaš Hrvatsku, a ne Španjolsku ili neku drugu državu.

EL
EldersRealm
15:29 16.02.2024.

Veci je problem izjava "a uz to sam Hajdukovac u srcu". Znaci uci djecu da ako si Hajdukovac, moras u Europskim utakmicama navijati protiv Dinama, a vjerojatno i Rijeke? Problem je sto Jarni kao osoba ima takvo razmisljanje, ali to je njegova stvar. Za HNS i reprezentaciju je problem sto izbornik tako razmislja i tako potencira podjele umjesto da bude snaga koja okuplja te klince. Zato je otkaz zasluzen, jer je svojim stavom pokazao da nije osoba koja moze biti izbornik Hrvatske.

CE
CenzuriranUskoro
15:27 16.02.2024.

Zašto teoretiziramo Hajduk prvo treba dospjeti preko klubova tipa Gzira do nekog od klubova boljih Europskih liga. Činjenica je jednostavna Jarni je javno izjavio da bi mu bilo drago da hrvatski klubovi izgube na koeficijentu o koji odlučuje koliko će i s koje pozicije HRVATSKI klubovi igrati u Europi. Ako Jarniju Hajdukovcu nije bitna Europa i potencijalna zarada za klubove HNL-a onda Jarniju DUŽNOSNIKU HNS je ovo osnova za trenutni otkaz jer se ne osjeća dijelom obitelji HRVATSKIH klubova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije