Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGOVOLJAC U PHNL

Perković: Ispunio sam obećanje Rođi, nikad više nećemo ispasti

Hrvatski dragovoljac
Antonio Bronić/Pixsell
30.05.2010.
u 11:39

Nakon Spajićeve smrti, svi su vidjeli krah i kraj. No, nogomet u Sigetu živi unatoč svemu.

– Ne mogu mu pomoći, zovite hitnu, zovite hitnu – zapomagala je tajnica Branka dok korpulentno tijelo Stjepana Spajića više nije pokazivalo znakove života te tople kolovoške subote 2004. godine. Spasa nije bilo, smrt Rođe, predsjednika nogometnog kluba Hrvatskog dragovoljca, za mnoge je bio 'ključ u bravi' jedne posebne priče.

Tuđman arbitrirao

Deset godina Stjepan Spajić vodio je klub koji je prvi san, ulazak u Prvu HNL, ispunio nakon Tuđmanove arbitraže putem HOO-a. HD i Mladost 127, dva kluba naslonjena na Domovinski rat i potporu vojske, su razigravala, a Predrag Jurić je donio – put u nogometni raj. Bili su na milimetar do Kupa Uefe 1997. godine, ali netko ih zbog crnih dresova ondje nije želio vidjeti. I danas su uz Dinamo jedini klub HNL-a koji ima pozitivan skor s velikim Hajdukom. Iz elitnog ranga izbacio ih je predsjednik HNS-a Vlatko Marković. Jer Rođo je puno znao, a nije volio šutjeti i često je prozivao Markovića i HNS-a. Nakon Spajićeve smrti, Ivica Perković, koji je Rođu i doveo u Siget, ostao je gotovo sam s nekolicinom zaljubljenika i sponzora.

– Ispunio sam obećanje Rođi, a sada tvrdim da nikad više nećemo ispasti iz Prve HNL. A dragi Bog nam je sve vratio, kad nismo imali novca, kad smo imali najslabiju momčad, eto, uspjeli smo – rekao je sretnim glasom predsjednik Sigećana Ivica Perković.

Gradom kruži priča da je to bio Mamićev poguranac, a zapravo vraćanje Markovićeva duga davanjem licencije.

– Ma cijeli život se borimo s glasinama, HD je prošao kroz velike muke, ali je opstao. Ponosan sam na sve svoje suradnike, na sve trenere, na sve igrače. Unatoč svemu, nogomet u Sigetu diše – slikovit je bio Perković.

Svlačionice uvjet za Siget

Pet i pol milijuna kuna bio je proračun lani, za novu sezonu to će biti malo, trebat će barem milijun eura.

– Najvažnije je da izgradimo svlačionice uz gradsku pomoć ili golim rukama. A onda da igramo u Sigetu na svom travnjaku. HD je prijavio Maksimir kao stadion na kojem će igrati ako Siget ne bude gotov. Ondje su i Dinamo i Lokomotiva.

Danas će se u Sigetu u 12 sati slaviti povratak uz pečenog vola. A u ponedjeljak Perković nastavlja borbu jednog posebnog kluba.

Komentara 2

MA
Majur
11:46 30.05.2010.

Zivio Hrvatski Dragovoljac zauvijek...................

MA
Majur
11:55 30.05.2010.

Sad bi najbolje bilo da Hrvatski Dragovoljac zaigra u eu-ligi protiv npr. srpskog kluba koji je doduse ispao u drugu ligu,a zove se FK Bezanija......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije