Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON TEŠKE UTAKMICE

Perkovac: 'Problem nije bila Austrija, već mi sami. Idemo dalje! Možemo biti prvi'

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Austria
Foto: Kai Pfaffenbach/REUTERS
1/12
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.01.2024.
u 22:28

"Jako teška utakmica. Krenuli smo sjajno, imali smo 5:1... Nakon onog uragana protiv Španjolske smo se spustili na zemlju i možda je to dobro", rekao je Domagoj Duvnjak nakon utakmice

Hrvatska rukometna reprezentacija je nakon sjajne pobjede nad Španjolskom imala rovovsku borbu protiv Austrije. Susret drugoga kola grupne faze Europskog prvenstva završila je podjelom bodova, rezultatom 28:28. Izvedbu rukometaša komentirao je izbornik Goran Perkovac.

"Na kraju podjela bodova. Nije nas šokirala Austrija koliko smo se šokirali mi sami. Imali smo 5-1 i promašili zicere. Promašivali smo puno i na kraju utakmice. Ništa nije izgubljeno, imamo još utakmicu protiv Rumunjske.  Večeras nije bila problem Austrija. Problem smo bili mi sami", rekao je izbornik za RTL pa nastavio:

GALERIJA Nevjerojatna drama protiv Austrije završila bez pobjednika! (28:28) Teški trenuci nakon euforije

EHF 2024 Men's European Handball Championship - Preliminary Round - Group B - Croatia v Austria
1/12

"Vjerojatno smo protiv Španjolske zabili toliko golova smo mislili da ćemo tako i danas. Ovo je ipak bila utakmica za rudarenje. Malo smo zakomplicirali, ali idemo dalje. I dalje možemo biti prvi. Morat ćemo sve analizirati i popraviti što treba."

"Najveća šteta je što smo izgubili vrhunskog Martinovića. Moramo to stoički podnijeti i nastaviti dalje. Imamo još jednog lijevaka. Mislim da momci to mogu nadoknaditi", zaključio je izbornik Perkovac.

VEZANI ČLANCI:

"Jako teška utakmica. Krenuli smo sjajno, imali smo 5:1... Nakon onog uragana protiv Španjolske smo se spustili na zemlju i možda je to dobro. Imali smo par napada da prelomimo utakmicu, kasnije smo vodili i tri gola razlike, ali to je rukomet. Čestitam Austrijancima", rekao je Domagoj Duvnjak.

Nekoliko riječi o utakmici ponudio je i Mario Šoštarić. "Austrija je odlična ekipa, radili su pametne faulove, prekidali naše akcije i bili su uspješni u tome. Dobro su igrali sedam na šest, golman im je dobro branio i nismo imali puno rješenja. Austrija ima odlične šutere izvana i radili su nam dosta problema", rekao je Šoštarić pa zaključio:

"Trčali smo im u leđa, pokušavali smo sve, ali se nismo uspjeli odvojiti. Imali smo 5-1, ali su se vratili i onda se igralo gol za gol. Ostaje žal, idemo dalje i sve je u našim rukama. Šteta za Martinovića, ima odličnu sezonu i sigurno će nam puno faliti. Ali, nemojmo preuranjeno razmišljati, vidjet ćemo što će pregledi pokazati. On će sigurno igrati, ako će moći."

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Komentara 16

HA
Hary3
00:07 15.01.2024.

Podrška dečkima. A i neki komentatori bi se mogli spustiti na zemlju.

AL
alkemičar
13:22 15.01.2024.

Obrana nam je losa, sva sreca pa austrija nije kaznila sve nase greske jer sad bi pricali o tome kako smo izgubili s 5-6 golova razlike. Imamo dobre igrace u napadu al se radi o individualnim akcijama 1 na 1, sto na dobro postavljenu i cvrstu obranu to nece proci, pogotovo kad budemo igrali s jacim ekipama. Napad treba bolje organizirati i ubrzati protok lopte i kad se stvori visak ili otvori prostor to treba iskoristiti. Jos uvijek na trenutke u napadu to izgleda nekako stihijski, brzopleto i bez rezona i tad se gube lopte i promasuje. Kad budu trebali stizati razliku, a dogoditi ce im se prije ili kasnije, oni ce se skroz pogubiti jer ce ih uhvatiti panika, strah i ocaj sto ne mogu igrat onako kako obicno igraju jer lako gube kontrolu nad svojom igrom i rade glupe greske. Toga ne smije biti ako pucaju na neku od medalja. Potencijala definitivno ova ekipa ima al treba to sve skupa jos tehnicki doraditi i onda bi to bilo ono pravo.

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
07:06 15.01.2024.

Nemojte bezbožnici slaviti prerano. Naši će biti prvi u grupi i prenijeti dva boda u drugi krug. A vi nastavite pljuvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije