Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prežestoki momci

Perišić na piku! Dobio je peti crveni karton u karijeri

Ivan Perišić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.02.2017.
u 23:45

Ivan Perišić i Mauro Icardi su zbog ponašanja tijekom derbija sa Starom damom dobili po dvije utakmice kazne

Interov napadač i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić suočen je s novom suspenzijom, sada zbog crvenog kartona u velikom talijanskom derbiju Juventus Inter (1:0), jer je u sudačkoj nadoknadi, najblaže rečeno, nešto prigovorio sucu Nicoli Rizzoliju.

Ivan Perišić i Mauro Icardi su zbog ponašanja tijekom derbija sa Starom damom dobili po dvije utakmice kazne.

Brozović ljutit napustio igru

Uzavrela južnjačka krv, nažalost, posljednjih mjeseci uzima danak, pa je Ivanu Perišiću ovo drugi izravni crveni karton od studenoga i gruboga nasrtaja na islandskog reprezentativca u maksimirskom srazu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Zanimljivo, i tada se Ivanu žuta minuta dogodila u sudačkoj nadoknadi, a i tada ga je isključio Talijan, Gianluca Rocchi. Zbog toga starta suspendiran je na jednu utakmicu (propustit će Ukrajinu), dok Talijani nagađaju kako bi kazna njihova saveza ovaj put mogla biti i drastičnija. Perišićev obračun sa sucem Rizzolijem pripisuje se velikoj nervozi i frustraciji Interovih igrača zbog posrtanja u igri protiv Juventusa, pa je tako zabilježeno i da je Ivanov suigrač Mauro Icardi nakon završetka utakmice napucao loptu koja je prošla tik uz sučevu glavu! Kamera je uhvatila suca Rizzolija kako se okrenuo i pitao tko je napucao loptu. Novinari su poslije utakmice pitali trenera Intera Stefana Piolija zašto je zamijenio Marcela Brozovića već u 58. minuti. Objasnio je da ga je time zapravo spasio.

– Brozovića je razljutio jedan start i Juve je počeo stjecati psihološku prednost. Marcelo je vrlo strastven i impulzivan, poznajem ga... – uzvratio je Pioli.

Marcelo je za svoju izvedbu protiv Juventusa ocijenjen sa 6,5 (izvor: whoscored.com), dok je Ivan Perišić zahvaljujući crvenom kartonu bio najslabiji sudionik utakmice s ocjenom 5,6. S druge strane, Mario Mandžukić, pozicioniran na lijevom krilu u trojci iza napadača, igrao je za vrlo dobrih 7,2. Uvjerljivo najbolji bio je igrač odluke Kolumbijac Juan Cuadrado (8,1).

Pjaci i dalje mrvice

Nažalost, koliko god trener Juventusa Massimiliano Allegri deklarativno bio sklon Marku Pjaci, Zagrepčanin ni ovaj put nije dobio priliku. Nakon oporavka od ozljede, igrao je samo 45 minuta u tri prvenstvene utakmice i 28 minuta u kupu protiv Atalante. Njegov su “peh” sjajne igre Cuadrada, Dybale, Mandže i Higuaina, igrača odluke u najvažnijim susretima, i ne preostaje mu drugo nego čekati.

Vratimo se načas Ivanu Perišiću koji je prošle nedjelje zaokružio broj od pet crvenih kartona u karijeri, od toga dva izravna. Istu kolekciju imaju Vedran Ćorluka i Mario Mandžukić, Dejan Lovren dobio ih je devet, a još nedostižan u toj kategoriji je bivši kapetan vatrenih Darijo Srna sa čak 14 crvenih kartona u karijeri (Hajduk, Šahtar, reprezentacija) koja traje od 1999. Zanimljivo, Srna je prvih šest crvenih kartona dobio u Hajduku od 2000. do 2002., dakle do 20. godine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije