Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska izgubila na SP-u

Penezić: Svaka naša pogreška značila je pogodak za Norvežanke

Andreja Penezić
Goran Kovačić | VLM
14.12.2011.
u 21:53

U četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Brazilu hrvatske su rukometašice izgubile od Norveške 25:30

Rukometašice Hrvatske pobijeđene su od Norveške (25:30) u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva koje se igra u Brazilu. Do utakmice sa Norvežankama pobijedili smo drugog (Švedska) i trećeg (Rumunjska) s posljednjeg europskog prvenstva, ali protiv aktualnog prvaka Europe nije išlo.

Ono što je danas Francuska u muškom, to je Norveška u ženskom rukometu. Norvežanke su na dobrom putu da objedine sva tri naslova. Zasad su aktualne olimpijske i europske prvakinje. 

- U napadu smo jednostavno imali previše pogrešaka. A svaka naša pogreška značila je polukontru i kontru, a to je bio siguran pogodak. U obrani nismo mogli nikako zaustaviti Loke - rekla je Andreja Penezić.

Završili smo utakmicu sa 16 izgubljenih lopti. 

- Njihova odlična obrana primorala je naše igračice na pogreške. Imamo samo jednog pravog šutera, Andreju, koju su Norvežanke dobro istukle - rekao je izbornik Vladimir Canjuga.

Uspjeli smo se držati u egalu samo prvih deset minuta kada je Jelena Grubišić imala lijepu seriju obrana. Onda smo napravili tri pogreške u napadu i Norvežanke su začas otišle na sedam razlike (9:16). 

Početkom drugog poluvremena uspjeli smo doći na minus dva pogotka (16:18). Norveški izbornik tražio je minutu odmora nakon kojeg nam Norvežanke rade novu seriju od 4:0 i to više nismo mogli stići.

- U završnici utakmice uveo sam igračice s klupe kako bi sačuvao udarnu postavu za sljedeće utakmice. Sa svježim igračicama uspjeli smo izbjeći veliki poraz - rekao je Vladimir Canjuga.

Jedna od onih koja je odigrala završnicu bila je Ivana Lovrić. 

- Kada smo došli na minus dva kao da smo ih naljutile -  rekla je Ivana.

Katarina Ježić je otkriće prvenstva. 

- Ne znam, kao da sam imala osjećaj da su se moje cure unaprijed pomirile s porazom. Ja sam ušla u utakmicu kao da ću pobjediti - rekle je mlada Ježić.

Naša reprezentacija će u petakigrati za plasman od petog do osmog mjesta.

U ostalim utakmicama četvrtfinala postignuti su sljedeći rezultati: Francuska - Rusija 25:23, Danska - Angola 28:23.

Ključne riječi

Komentara 4

FO
FOISZ
22:25 14.12.2011.

Čestitke curama na \"fajterskoj\" tekmi i na tome da nisu potonule... Suđenje KATASTROFA. Moram pohvalit i trenera na fenomenalnoj obrani 4-2 kojom smo došli skandinavkama na -2 te na otkriću prvenstva - Ježić!!! Nadam se da će dokazat da je još veći trener time što će \"pregrist\" svađu sa Arslanagić koja nam je neophodna da pokadkad odmjeni našu najbolju igračicu Penezić (koja od neprestanog igranja više ne može hodat). Ličnog sam mišljenja da najgori vanjski prvenstva (Horvat) više nema što tražit u reprezentaciji, a solidan razigravač ali RUPA u obrani (Tatari) ne može biti ispred Lovrićke. Al\' valjda je to \"podrafska kvota\"?! IDEMO HRVATSKA, za 5. mjesto!

MI
mirom
22:41 14.12.2011.

Pridružujem se ČESTITKAMA

SJ
sjenoviti
08:04 15.12.2011.

Ovo je poraz koji ne boli...Cure su bile borbene i nitko nema prava nista zamjerati..Cestitam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije