Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jubilarni 30. FFC

Pejić: U 24 sata neću popiti ni kap vode, moram skinuti 4,5 kg

Filip Pejić
Foto: FFC
1/5
21.10.2017.
u 07:59

– Uh, lakše mi je tući se nego skidati kilograme. Skidanje kilograma dio je sveukupne patnje u borilačkim sportovima, a borba je šlag na torti.

Filip Pejić (25), žestoki momak iz Dubrave, prije svake svoje borbe u ringu vodi uvodnu borbu s kilogramima. Tako je i ovaj put, uoči današnjeg nastupa u Linzu, na jubilarnoj 30. priredbi hrvatske promocije FFC. Samo 48 sati uoči večerašnjeg okršaja sa Brazilcem Silvom Filip je imao gotovo pet kilograma viška pa je u četvrtak vrijeme provodio u sauni.

– Uh, lakše mi je tući se nego skidati kilograme. Skidanje kilograma dio je sveukupne patnje u borilačkim sportovima, a borba je šlag na torti. Skinuo sam večeras 1,9 kilograma, a tijekom noći izgubit ću još 300-400 grama. U završna 24 sata prije vaganja, koje je dan prije borbe, moram skinuti 4,5 kg pa ću ostalo skinuti tako da ću se namazati posebnom kremom za znojenje i potom trenirati u plastičnom sauna “odijelu”. No, kad prođem vagu, a moja kategorija je do 66,5 kg, u borbi ću imati 73 kg.

O suparniku, Brazilcu Silvi, kaže:

– Silva je iskusan, ima 28 pobjeda u 38 nastupa u slobodnoj borbi, no ja ću braniti pojas do posljednje kapi znoja i krvi.
U tome će mu pokličima pomagati i djevojka Katarina Šelendić.

– Već sedam godina Katarina mi je najveća podrška. Ona je gledala sve moje borbe. Od svih navijača, jedino nju uvijek čujem. Svašta viče, “vrijeđa” mog suparnika, a ponekad i mene. Katarina je inače jako mirna cura, no uz ring “podivlja”, baš kao i ja u ringu.

Sve što radi Filip čini sa samo jednim ciljem.

– Glavni je cilj vratiti se u UFC, dokazati da ondje, gdje sam već bio, i dalje pripadam. Ako ovog Brazilca pobijedim na atraktivan način, onda ću se tome približiti.

U tome bi mu mogli pomoći i nastupi u Las Vegasu, na priredbama koje tamo planira organizirati njegov menadžer Orsat Zovko.

– Ta je Orsatova ideja fantastična i za borce poput mene bila bi to prilika da se pokažemo u gradu koji zovu borilačkom mekom.

Filip se dosad borio 14 puta pri čemu je izborio 12 pobjeda i doživio dva poraza. Koliko je zaradio u dosadašnjem dijelu karijere?

– Ja pristojno zaradim, no nisam rastrošan. Čekam da se vratim u UFC i da počnem zarađivati velik novac i tek tada ću si kupiti neke stvari po guštu. Do tada ću jako dobro paziti kako trošim.

Obitelj je sretna s Filipovim izborom jer, da nije “zalutao” u dvoranu, tko zna kamo bi ga ulica usmjerila. O tome nam je kazao:

– Sport me je doista odveo na pravi put. U vrijeme mog odrastanja klinci su još uvijek bili puno više na ulici nego za kompjutorima, a i ja sam iz takvog kvarta, a to je Trnava, gdje su klinci inače prisutni na ulici. Ipak, ni tada se nisam tukao bez razloga, samo ako bih bio izazvan. Nisam nikoga prvi dirao, ali na sebe nisam dao, pa makar u pitanju bili i stariji i veći. No otkako sam ušao u dvoranu, ne pada mi na pamet potući se na ulici. Uvijek ću okrenuti leđa jer znam kako teške ozljede mogu nekome nanijeti, a ja s pravosuđem ne želim imati posla. Mene ulične borbe ne zanimaju jer ja sam došao s ulice u želji da se maknem od takvih stvari.

Komentara 1

LA
lakočemo
14:12 21.10.2017.

filipe nisi mogao to postepeno skinuti nego čekaš zadnji tren,neznam jel to normalno ali ajde želimo ti sreću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije