Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Pavić: Želim da u nedjelju već slavimo u Zagrebu!

Ivan Dodig Mate Pavić
Foto: Dino Stanin/Pixsell
23.11.2018.
u 09:00

Nadam se da će se taj niz prekinuti protiv Francuza iako nas vjerojatno čeka jedan naporan meč, još jedan triler. Volio bih postići prvu pobjedu za reprezentaciju i da u nedjelju možemo biti već u Zagrebu na proslavi – rekao je Mate.

Ako pogledate poredak prvih 50 tenisača u konkurenciji parova, onda ćete vidjeti da ondje dominiraju igrači u četvrtom desetljeću života, čak i stariji.

Pa, tako vodeći Mike Bryan ima 40 i pol. Daleko mlađi i najmlađi među njima je naš Mate Pavić koji ima 25 godina i četiri mjeseca. Znači da on može igrati još barem 15 godina na visokoj razini.

>> Pogledajte što hrvatski tenisači kažu uoči dvoboja

Osvojiti mnoge turnire i donijeti hrvatskoj reprezentaciji – u kakvom god to bilo Davisovu kupu – mnoge pobjede. I zato je dobro da se vratio u nacionalnu vrstu iako mu je zasad učinak negativan – četiri poraza u četiri nastupa.

No, tri od ta četiri poraza Mate je doživio još dok je bio mlad i zelen: s Dodigom protiv Velike Britanije 2013. i s Draganjom protiv Poljske 2014. u paru te pojedinačno protiv Evansa u istom meču protiv Britanaca. Izgubio je i s Dodigom protiv Amerikanaca u polufinalu ovogodišnjega Davisova kupa.

Psihološka prednost

– Nadam se da će se taj niz prekinuti protiv Francuza iako nas vjerojatno čeka jedan naporan meč, još jedan triler. Volio bih postići prvu pobjedu za reprezentaciju i da u nedjelju možemo biti već u Zagrebu na proslavi – rekao je Mate.

Ohrabrila vas je i pobjeda na Mastersu u Londonu protiv Mahuta i Herberta. Bili ste u kombinaciji s Austrijancem Marachom.

– Pa, sigurno, bila nam je to prva pobjeda protiv jakog francuskog para. Možda će Francuzi u singlu nešto mijenjati u odnosu na nominirane igrače, ali u paru će sigurno igrati Mahut i Herbert, to im je najbolja kombinacija.

Zadovoljni ste Mastersom?

– Pa, jesam. Imali smo tešku skupinu, odigrali smo tri tijesna meča. Dva smo izgubili i zato nismo prošli skupinu, ali ostaje mi utjeha da smo dobili Francuze. Ta pobjeda ima i psihološku dimenziju, za mene, ali i za njih.

Ivan Dodig Mate Pavić
1/7

Jeste li izgladili onaj spor s Mahutom iz Londona? Vi ste njega optužili da je malo glumio ozljedu, a on vam je odgovorio da bi volio da se i vama dogodi isto... Francuski vas novinari optužuju da ste bili malo previše ironični?

– Očito je to što sam rekao bila istina, pa se on osjetio uvrijeđenim. No sad je to sređeno, Mahut i ja smo u dobrim odnosima.

Je li zemlja najbolja ili najgora podloga za naš sraz s francuskim parom?

– Oni su osvojili Roland Garros, pobijedivši Maracha i mene u finalu, ali osvojili su i Wimbledon i US Open, tako da očito mogu igrati na svakoj podlozi dobro. No, možemo i mi, pa ne vidim neku prednost s te strane.

S Marachom završavate godinu kao prva kombinacija svijeta. Ostajete li i dalje zajedno?

– Da, igrat ćemo zajedno i sljedeće godine. On donosi neko iskustvo, ja neku mladost u taj tim i to zasad funkcionira. Evo, igramo zajedno već godinu i pol dana, osvojili smo pet turnira.

Uz osvajanje Davisova kupa, koji vam je sljedeći sportski cilj?

– Wimbledon! Neka još jedan Splićanin osvoji Wimbledon, ovaj put u konkurenciji parova.

>> Pogledajte gostovanje Branimira Horvata na Večernj TV-u

Još jedan splitski talent, Mili Poljičak javno vam je zahvalio na pomoći i podršci?

Bit će to drukčiji ambijent

– On je moj kolega s terena, prvi igrač Europe do 14 godina. Trenira ga zapravo moj otac Jakov, a ja koji put uskočim s ponekim savjetom. Mali je dobar, dobro se razvija.

Što to Split ima da mu se stalno rađaju veliki teniski talenti?

– Malo klima, ludi grad ili ludi ljudi, teško je reći. Klima je odlična, može se i na otvorenome trenirati cijele godine. Ljudi baš nisu normalni, u nekom pozitivnom smislu. Sigurno da svi skupa imamo tu neku crtu, mi kažemo dišpeta.

Vratimo se finalu Davisova kupa. Jeste li spremni na ambijent u dvorani u kojoj će biti možda i 26.000 gledatelja?

– To je jamačno drukčiji ambijent od onoga što ga pružaju sve druge teniske dvorane i arene skupa. Teren je dobar, malo je veći nego je uobičajeno, pa čovjek ima osjećaj i da je brži. Morat ćemo se priviknuti na sve to – zaključio je Mate napomenuvši da iz Splita na finale dolazi cijela ekipa njegovih i hrvatskih navijača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije