Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA PRIJESTOLJE

Pavić od ponedjeljka više neće biti prvi tenisač svijeta, smijenit će ga - Mektić!

Svečani doček hrvatskih zlatnih i srebrenih tenisača iz Tokija
Luka Stanzl/PIXSELL
16.10.2021.
u 23:00

Do smjene će doći zato što je Pavić ranim ispadanjem u Indian Wellsu izgubio više bodova (875) nego Mektić (230).

Na novoj ATP listi koja će biti objavljena u ponedjeljak Mate Pavić više neće biti prvi tenisač svijeta u konkurenciji parova. No, nećemo biti previše žalosni, njegovu šestomjesečnu vladavinu prekinut će jedan drugi naš tenisač, Pavićev partner, Nikola Mektić.

A njemu će to pak biti i prvi dolazak na prijestolje u dublu, njegov najbolji dosadašnji plasman bio je  drugo mjesto.

Do smjene će doći zato što je Pavić ranim ispadanjem u Indian Wellsu izgubio više bodova (875) nego Mektić (230).

Mate Pavić prvi je put na tron igrača parova došao 21. svibnja 2018. godine, tada se na prvom mjestu zadržao samo šest tjedana, no ponovno se na prvu poziciju vratio 5. travnja 2001. i predvodio je tenisku karavanu do ponedjeljka.

No, sada dolazi novi kralj, Mektić u 33. godini prvi put stiže na prvo mjesto i bit će drugi Hrvat (nakon Pavića) koji se domogao pozicije broja jedan.

Kao kombinacija Mektić i Pavić uvjerljivo vode i odavno su već osigurali nastup na završnom Mastersu osam najboljih parova koji će se ove godine održati u Torinu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije