Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Pavić izgubio od Evansa, Britanija pobijedila Hrvatsku 4:1

Ivan Dodig Daniel Evans (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
15.09.2013.
u 16:05

Evans je pobijedio sa 6:4, 7:6 (4) i tako postavio konačan rezultat - 4:1 za Veliku Britaniju

Jednom nam se to već dogodilo 2007. godine, a sada povijest ponovila. Britanci su nas ponovno pobijedili u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davisova kupa i gurnuli nas u Euro-afričku zonu. I tada, također u rujnu, ali u Wimbledonu, hrvatsku su reprezentaciju pratili pehovi. Mario Ančić nije mogao igrati (iako je bio u Londonu kao navijač), a Ivana Ljubičića je večer prije početka dvoboja uhvatio bubrežni kamenac. Sad smo iz (ne)poznatih razloga ostali bez Marina Čilića, ali čak da je i on bio u sastavu teško bismo pobijedili.

Jer Britanci imaju odličnog Murrayja koji je bez problema pobijedio Dodiga. Britanci su se tako već kvalificirali za Svjetsku skupinu (prvi put nakon 2008.), pa je posljednji meč dana između Mate Pavića i Daniela Evansa bio ekshibicijskog karaktera. Evans je pobijedio sa 6:4, 7:6 (4) i tako postavio konačan rezultat  - 4:1 za Veliku Britaniju.

Spomenimo za kraj i to da smo se te 2008. ekspresno vratili u Svjetsku skupinu pobjedama nad Italijom (u Dubrovniku) i Brazilom (u Zadru). Nadajmo se da će tako biti i ovaj puta. Ždrijeb je u srijedu u Londonu, a mogući suparnici u travnju sljedeće godine su i ostali gubitnici iz kvalifikacija poput Poljske, Austrije ili Ukrajine ili najbolje reprezentacije iz Druge skupine.

>>Murray porazio Dodiga 3:0, Britanija pobijedila Hrvatsku!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije