Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA STRUKE

Pamić: Nikad slabije! Katalinić: Zašto nisu igrali najbolji igrači?

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
11.09.2014.
u 12:20

Molimo Boga da 'stari' izdrže i osiguraju nam nastup na Euru, kaže Kurno Jurčić.

Iako bi puste tribine sugerirale suprotno, zbivanja u Maksimiru pratila su se s interesom sa svih strana Hrvatske. Igor Pamić gledao je susret Hrvatske i Malte (2:0) u Puli, Ivan Katalinić u Splitu, a Kruno Jurčić u Zagrebu. I svima je, više-manje, Kovačevo otvaranje kvalifikacija za Euro ostavilo isti dojam. Treba bolje.

Kramarić trebao u prvih 11

– Pobijedili smo, to je najbitnije – započeo je analizu Igor Pamić, a zatim otvoreno nastavio:

– Međutim, ne znam što je izborniku bila ideja, ali ovo je bila najlošija utakmica u povijesti otkako je Hrvatske! Ako ne cijela utakmica, onda sigurno najlošije prvo poluvrijeme... Taktički, psihički i tehnički bili smo loši i smatram kako sad ne treba bježati od odgovornosti. Hrvatska mora bolje! Bila je to ipak Malta, i to s igračem manje... – kaže Pamić.

Je li vas iznenadilo što je Ivica Olić, zaštitni znak vatrenih, dobio tek posljednjih 11 minuta?

– Nisam od onih koji vole pametovati, izbornikove odluke treba respektirati, ja gledam cijelu sliku. A to je da nismo igrali dobro. I uvjeren sam kako izbornik to zna, da će i on biti kritičan. Jedino što mi nije jasno jest da Kramarić nije počeo susret s obzirom na ono što je pokazao u Puli. A vidjeli smo što je donio.

Ni u Splitu nisu bili oduševljeni prikazanim, Ivan Katalinić se pita:

– Ne znam zašto izbornik Kovač nije izveo na teren najbolje, pa ovo je ipak reprezentacija! Mladi igrači mogu zaigrati kad je susret već riješen, recimo posljednji 15 ili 20 minuta. Njihovo će vrijeme tek doći.

Jedna špica, je li dovoljna?

– Nije! Vidjeli ste da se Mandžukić izgubio među silnim Maltežanima, da centaršutevi Milića i Srne nisu dolazili do njega. Brozović je igrač koji može doći u šesnaesterac, ali Modrić nije. Njemu je mjesto u pozadini... Mislim i da je Kovačić bio na krivom mjestu, pa nije to bila Italija da je trebao višak veznih igrača – kaže Katalinić, nekad pomoćni trener reprezentacije.

Kakva je igra s obzirom na prikazano na SP-u?

– Kvalifikacije su drugačije, čak i tri momčadi mogu se kvalificirati na Euro. Tako da to otvara mjesto za kombinacije u utakmicu koliko hoćete – dodaje Katalinić.

Malta ne daje pravu sliku

Krunoslav Jurčić, koji je u Štimčevo doba bio u stožeru kao skaut, kaže:

– Pobijedili smo. I tu priča, prema meni, treba stati. Jer Malta nije utakmica na kojoj treba raditi prave analize, za to će trebati pričekati ipak nekog ozbiljnijeg protivnika. Kovač je želio pokazati nove igrače, to je bio cilj. I uzeti bodove.

Što je donio Halilović?

– Nije tu samo Alen, ima ih još. Mladi igrači uvijek donose novu energiju. Dio igrača koji su dugo vremena bili stožerni oprostili su se i sada treba popuniti kadar s mladim snagama. No, za stare igrače, koji su nas godinama izvlačili, moramo moliti Boga da još izdrže i odvedu nas na Euro... – nada se bivši strateg modrih.

>> Zoran Mamić: Žao mi je zbog Kramarića, ali ja ga nisam otjerao

Komentara 17

SE
sestrićna
14:30 11.09.2014.

javili se veliki stručnjaci :)))

CR
crobarometar
16:36 11.09.2014.

Sa jednim napadačem na Maltu...hrabro, vrlo hrabro

Avatar white socks
white socks
20:10 11.09.2014.

Olić zamjena Alenu Haliloviću!?!? Pa tko je ovdje normalan?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije