Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTUJU U NJEMAČKU

Ovo su rukometaši koji se bore za OI. Sigurdsson objavio popis

Zagreb: Islanđanin Sigurdsson novi je izbornik hrvatskih rukometaša
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/5
12.03.2024.
u 18:47

Na turniru u Njemačkoj hrvatske rukometaše čekaju dva iznimno jaka protivnika. Na Europskom prvenstvu protiv Austrije su odigrali neriješeno, a Njemačku su nadjačali u žestokoj utakmici

Hrvatska rukometna reprezentacija će nastup na Olimpijskim igrama u Parizu pokušati izboriti u kvalifikacijskom turniru protiv Njemačke, Austrije i Alžira. Prvu će utakmicu igrati protiv Austrije 14. ožujka u 20.15. Zatim će 16. ožujka u 14.30 igrati protiv Njemačke, a turnir će zatvoriti 17. ožujka u 16.45 protiv Alžira. Novi izbornik, Dagur Sigurdsson odabrao je 21 igrača kojeg će voditi na turnir u Njemačku

"Bilo je teško jer su posljednji igrači došli tek jučer. Želimo im dati vremena za odmor i punjenje baterija jer ćemo igrati tri utakmice u četiri dana. Potrebni su nam svježi. Neki od njih su igrali za vikend, a potom putovali ovamo. Fizioterapeuti naporno rade kako bi igrači bili spremni", rekao je hrvatski izbornik.

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

"Želimo osmisliti dobar plan, želim igračima prenijeti svoje ideje, ali čuti i njihovo mišljenje. Kao što znamo, čeka nas velika borba. U ekipi je dobra atmosfera. Svi žele igrati, čeka nas uzbudljiv period. Imamo priliku izboriti Olimpijske igre, a potom i Svjetsko prvenstvo u siječnju Nadam se da će svi biti spremni, neovisno o tome igrali pet ili svih 180 minuta. Moramo se držati zajedno i boriti se kao momčad", kazao je Sigurdsson i dodao:

"U Hannover idemo s 21 igračem. Neke igrače muče male ozljede, stoga moramo imati rezervne opcije. Nadam se da će od sutra sve biti u redu. Imamo još jedan trening i onda putujemo. Moram igrače ocijeniti nakon kratkog perioda s njima. Ovo nije odluka protiv igrača, već samo moje mišljenje za ovaj turnir, nema utjecaja na budućnost. Puno je odličnih igrača i siguran sam da će u budućnosti biti dio momčadi."

VEZANI ČLANCI:

Popis reprezentativaca:

DOMINIK KUZMANOVIĆ, RK NEXE
MATEJ MANDIĆ, RK ZAGREB
KRISTIAN PILIPOVIĆ, KADETTEN SCHAFFHAUSEN
MARIN JELINIĆ, OTP BANK PICK SZEGED
LOVRO MIHIĆ, SPR WISLA PLOCK
FILIP GLAVAŠ, RK ZAGREB
MARIO ŠOŠTARIĆ, OTP BANK PICK SZEGED
DOMAGOJ DUVNJAK, THW KIEL
IGOR KARAČIĆ, INDUSTRIA KILECE
LUKA CINDRIĆ, CS DINAMO BUKURESTI
FILIP VISTOROP, HBW BALLINGEN-WEILSTETTEN
ZVONIMIR SRNA, RK ZAGREB
TIN LUČIN, SPR WISLA PLOCK
JAKOV GOJUN, RK ZAGREB
MARKO MAMIĆ, SC DHFK LEIPZIG
IVAN MARTINOVIĆ, MT MELSUNGEN
MATEO MARAŠ, TATABANYA KKFT
LUKA LOVRE KLARICA, RK ZAGREB
MARIN ŠIPIĆ, HC KRIENS- LUZERN
VERON NAČINOVIĆ, MONTPELLIER HB
NIKOLA GRAHOVAC, HBW BALLINGEN-WEILSTETTEN

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska se reprezentacija polako okuplja i priprema za turnir. Veliko je pojačanje i povratak Ivana Martinovića koji se ozlijedio tijekom Europskog prvenstva. 

"Moramo se pripremiti za sve utakmice, svi smo spremni i najvažnije je da smo svi zdravi. Sretan sam što sam ponovo s reprezentacijom, dao sam sve od sebe kako bi se što prije vratio. Nadam se da ćemo kvalifikacijski turnir završiti s tri pobjede", kazao je Martinović.

GALERIJA  Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Zagreb: Islanđanin Sigurdsson novi je izbornik hrvatskih rukometaša
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije