Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatskoj se vratio važan igrač: 'Sretan sam što sam ponovo tu. Nadam se upisati tri pobjede'

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
Foto: PIXSELL
1/5
11.03.2024.
u 23:30

Hrvatsku u Hannoveru čekaju stari znanci s EURA 2024. godine: Austrija i Njemačka te uvijek neugodni Alžir. Prvi susret naša reprezentacija igra protiv Austrije, 14. ožujka u 20.15

U miru i tišini Westin hotela i "Kutije šibica", hrvatska muška rukometna reprezentacija priprema se za jedan od najvažnijih tjedana u posljednjih desetak godina - olimpijske kvalifikacije koje se od 14. do 17. ožujka održavaju u Hannoveru. Posebice, jer dvostruki olimpijski pobjednici, nisu nastupili na posljednjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Novom izborniku Islanđaninu Daguru Sigurdssonu polako pristižu svi pozvani igrači. Nakon dolaska Ivana Martinovića, tijekom vikenda reprezentaciji su se priključili i Tin Lučin, Lovro Mihić, Nikola Grahovac, Filip Vistorop, Filip Ivić, Luka Cindrić i naknadno pozvani Ivano Pavlović koji je bio na široj listi od 35 igrača koja je napravljena prije gotovo mjesec dana.

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Tijekom dana stigli su i Veron Načinović i Tomislav Kušan koji su imali međusobni susret u francuskoj ligi. Ostaje još samo vidjeti hoće li se kapetan Domagoj Duvnjak priključiti tijekom večeri ili će doći izravno u Hannover.

"Moramo se pripremiti za sve utakmice, svi smo spremni i najvažnije je da smo svi zdravi," kazao je Martinović. "Sretan sam što sam ponovo s reprezentacijom, dao sam sve od sebe kako bi se što prije vratio. Nadam se da ćemo kvalifikacijski turnir završiti s tri pobjede," dodao je igrač njemačkog MT Melsungena.

VEZANI ČLANCI:

Tijekom utorka izbornik bi trebao objaviti s kojim snagama ide u Njemačku. Kao što je poznato, Hrvatsku u Hannoveru čekaju stari znanci s EURA 2024. godine: Austrija i Njemačka te uvijek neugodni Alžir. Prvi susret naša reprezentacija igra protiv Austrije, 14. ožujka u 20.15. Ta reprezentacija dolazi kompletna i bila je najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva, a naš ogled u skupini završio je 28-28.

Nakon dana odmora, 16. ožujka u 14.30 čeka nas Njemačka. O domaćinu natjecanja ne treba posebno trošiti riječi. I oni dolaze u istom sastavu koji su imali na europskoj smotri. Hrvatska ih je pobijedila u posljednjem susretu Glavne faze natjecanja, ali bio je to više revijalni, nego natjecateljski susret jer je Njemačka u tom trenutku već imala osiguarno polufinale.

U posljednjem susretu, 17. ožujka u 16.45 sati čeka nas Alžir, koji je bio finalist nedavnog prvenstva Afrike. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

VIDEO Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije