Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li to moguće?

Ovo su najbizarniji golovi u povijesti, među njima jedan s Maksimira i jedan bivšeg vratara iz HNL-a!

Tomislav Piplica
Foto: Screenshot
06.11.2016.
u 22:56

– Trebao sam slušati svoj instinkt, a ne pomoćnog suca, rekao je poslije utakmice sudac Oliveira koji je priznao možda i najčudniji gol

Azijska nogometna konfederacija (AFC) suspendirala je Jang Paeka Houa zbog toga što je primio jedan od najčudnijih golova u povijesti nogometa, a sumnja se u namještanje susreta. Taj gol bio nam je povod da napravimo listu najbizarnijih, ali i najsmješnijih golova u povijesti nogometa, a na vama je da uživate, pogledajte videa i u našoj anketi odlučite koji je po vama najbolji. Naravno, postoji mogućnost da smo neki pogodak zaboravili uvrstiti na tu listu pa slobodno u komentarima napišite koji je pogodak po vašem mišljenju mogao naći svoje mjesto na list.

1. Jang Paek Houa

Vratar Sjeverne Koreje bio nam je i povod za ovu priču. Jasurbek Umrzakov iz Uzbekistana iz svog kaznenog prostora je ispucao loptu, a onda je njegov kolega na suprotnoj strani učinio niz nepotrebnih stvari i dobro nasmijao nogometne zaljubljenike diljem svijeta.

2. Michel Alves

Brazilski vratar Michel Alves šokirao je navijače Criciúma u utakmici protiv Atletico Mineira. Uhvatio je loptu čvrsto u ruke, a njegovi suigrači potrčali su u novi napad, ali onda se spetljao i rukom ubacio loptu u svoj gol. 

3. Assad Mendes

Golman Maccabi Haife Assad Mendes tijekom prijateljske utakmice protiv kijevskog Dinama primio je gol kakav se rijetko viđa. Ispucao je loptu u zrak, a vjetar je bio toliko jak da mu se lopta poput bumeranga vratila i ušla u gol.

4. Gol Diona Dublina

Pogodak Diona Dublina jedan je od onih koji se pamte, njega ste zasigurno puno puta vidjeli. Vratar Newcastlea Shay Given uhvatio je  loptu i spremio se na ispucavanje, a kako nije vidio da mu se Dublin sakrio iza leđa, spustio je loptu na travnjak. Nakon što je  vrlo brzo završila u njegovoj mreži, Ircu ništa nije bilo jasno...

5. Pogodak Darrena Benta

Darren Bent pogodak protiv Liverpoola postigao je uz veliku pomoć. Naime, nakon njegova udarca, lopta se odbila od velike lopte za plažu koju je netko ubacio na travnjak i odbila se u mrežu. Liverpoolu te sezone zaista nije išlo...

6. Fabio

Vratar Cruzeira Fabio u vrlo kratkom roku primio je čak dva pogotka. Nakon što je primio prvi gol, ljutito se okrenuo prema vlastitoj mreži i nije primijetio da su njegovi suigrači već izveli loptu. Štoviše, i izgubili ju. Tako je još jednom morao vaditi loptu iz mreže...

7. Sakupljač lopti

Brazilski klub Santacruzense ni kriv ni dužan remizirao je s Atletico Mineirom. Njihov pokušaj završio je pokraj gola, a onda je sakupljač lopti uzeo loptu i bacio ju u gol. Sudac to nije vidio i pokazao je na centar. Zbog te odluke bio je suspendiran.

– Trebao sam slušati svoj instinkt, a ne pomoćnog suca, rekao je poslije sudac Oliveira.

8. Tomislav Piplica

Bivši vratar Zagreba, Istre i Segeste najveći dio karijere branio je za Energie Cottbus u kojem je bio od 1998. godine pa sve do 2009. i postao je legenda kluba. Navijači su ga obožavali, odlično je branio, ali ipak je ostao zapamćen i po jednom kiksu koji je postao hit na YouTubeu.

9. Paul Robinson

Ovaj gol nama je sigurno najdraži jer je postignut u pobjedi Hrvatske nad Engleskom. Garry Neville vraćao je loptu svom golmanu, Robinson ju je htio ispucati, ali onda se ukazala "maksimirska krtica".

10. Stefan Kiessling

Napadač Bayera iz Leverkusena uopće nije zabio gol, ali ga je sudac ipak priznao. Stefan Kiessling pucao je glavom pokraj gola, ali lopta je ušla kroz rupu u mreži i sudac je pokazao na centar.

Komentara 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:59 06.11.2016.

a di su gajbe kaj je borota primal?

PI
pinichi
22:15 07.11.2016.

Na utakmici zadnjeg kola prvenstva Jugoslavije Sarajevo - Radnički (Beograd) na Koševu negdje oko 1960. za Radnički je branio reprezentativac Blagoje Vidinić. Igrala se zadnja minuta, bilo je 0:0, s kojim bi rezultatom Radnički postao prvak. Treba reći da naa Koševu nije bilo trave, igrralo se na lešnatu terenu. Po tadašnjim pravilima igrač je imao pravo vratiti loptu vrataru, a ovaj je hvatzati rukom. Jednu takvu loptu igrač iz obrane Radničkog vraćao je Vidiniću. Ovaj ju je čekao ležeći u petercu. Kad mu se lopta približila, iznenada je udarila u grumen zemlje, preskočila Vidinića i završila u mreži. Goooool! Sarajevo je pobijedilo 1:0, a Radnički ostao bez naslova prvaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije