Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Ovako bi trebala izgledati postava vatrenih protiv Oranja. Hrvatska će biti u dosad neviđenom izdanju

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Nizozemske
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
14.06.2023.
u 16:44

Izbornik Zlatko Dalić mogao bi izvesti nešto promijenjenu postavu u standardnoj formaciji 4-3-3

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rotterdamu, na prastarom stadionu De Kuipu (u prijevodu s nizozemskog: kada, nap.a.), sagrađenom još 1937., igra najvažniju utakmicu ove godine. I prvu s ovakvom vrstom šampionskog pritiska, prvu s tako opojnim, nadražujućim izazovom i uzbuđenjem još od bitke s Marokom za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Mogla bi to biti velika hrvatska fešta u 'kadi', jer vatrene će bodriti gotovo 15 tisuća navijača!

Hrvatska je na trećem Final Fouru debitant i ukupno deveta reprezentacija koja se na njega plasirala. U Rotterdam je došla kao sedma reprezentacija Fifine ljestvice (Nizozemska 6., Italija 8., Španjolska 10.), ali i kao najbolje plasirana selekcija sa SP-a u Kataru i s najboljim startom u kvalifikacijama za Euro 2024. Hrvatska jedina od svih sudionika završnice Lige nacija ima četiri boda na startu ciklusa i općenito – djelovala je najuvjerljivije. Za usporedbu, Nizozemska je u ožujku u susretu s Francuskom u Parizu izgubila čak s 0:4.

GALERIJA Hrvatska igra protiv Nizozemske na drugom najvećem stadionu u državi

Rotterdam: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Nizozemske
1/5

Ukoliko vatreni osvoje ovogodišnju Ligu nacija osvojit će bogatu nagradu od oko 10 milijuna eura što bi bila zaista sjajna financijska injekcija za HNS. Što se tiče mogućeg sastava, izabranici Zlatka Dalića mogli bi istrčati u dosada neviđenom izdanju s Pašalićem i Ivanušecom na krilima. Igrač Dinama bi trebao biti faktor iznenađenja za Ronalda Koemana koji sigurno njega neće očekivati u početnih 11.

VEZANI ČLANCI:

Postava Hrvatske za Nizozemsku trebala bi izgledati ovako, u 4-3-3 formaciji:

Livaković; Juranović, Vida, Šutalo, Perišić; Modrić, Brozović, Kovačić; Pašalić, Kramarić, Ivanušec

Komentara 2

T2
Tomo_20
18:08 14.06.2023.

Vadi Vidu van opet cemo dobit golove na prekidu jel ti to jos nije jasno Dalicu??? Otkad on ne igra nasa obrana je cvrsta kao zid!!!

Avatar Uskok
Uskok
17:07 14.06.2023.

Kaj vi ne možete to nacrtati na terenu. Kae ovo 2003.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije