Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE OD RONALDA, MESSIJA...

Ovaj Japanac postao je najbolje plaćeni sportaš svijeta, zaradit će nevjerojatan iznos

FILE PHOTO: MLB: Detroit Tigers at Los Angeles Angels
Kiyoshi Mio/REUTERS
10.12.2023.
u 08:47

Iako pojedinosti ugovora nisu poznate, mediji nagađaju da se radi o 700 milijuna dolara za deset godina vjernosti Los Angeles Dodgersima, što je najveći iznos u povijesti bejzbola i sporta plaćen nekom sportašu.

Japanska bejzbol zvijezda Shohei Ohtani, najpoželjniji slobodni igrač Major League Baseballa (MLB), potpisao je ugovor s Los Angeles Dodgersima čime je postao najbolje plaćeni sportaš na svijetu.

Iako pojedinosti ugovora nisu poznate, mediji nagađaju da se radi o 700 milijuna dolara za deset godina vjernosti Los Angeles Dodgersima, što je najveći iznos u povijesti bejzbola i sporta plaćen nekom sportašu. 

"Odlučio sam izabrati Dodgerse za svoj sljedeći tim", napisao je na Instagramu Ohtani,  koji je prvih šest godina svoje MLB karijere proveo s Los Angeles Angelsima.

Ohtani je zahvalio obožavateljima i Angelsima na šest godina koje će, kako je rekao, biti "zauvijek urezane u njegovom srcu".

"A svim obožavateljima Dodgersa, obećavam da ću uvijek činiti ono što je najbolje za momčad i uvijek ću nastaviti davati sve od sebe kako bih bio najbolja verzija sebe. Do posljednjeg dana moje igračke karijere, želim nastaviti stremiti naprijed, a ne samo za Dodgerse, ali i za svijet bejzbola", napisao je 29-godišnji Japanac.

Ohtani, koji se nikada nije pojavio u utakmici doigravanja za MLB, pridružuje se momčadi Dodgersa koji su nakon trijumfa na Svjetskom prvenstvu 2020. imali tri sezone koje su završile neuspjehom u postsezoni.

Ohtani, koji je jednako dobro baca i udara i često ga uspoređuju s legendarnim Babe Rutheom, prošli je mjesec proglašen najkorisnijim igračem američke lige unatoč ozljedama koje su mu prekinule sezonu 2023. On je prvi igrač koji je jednoglasno osvojio nagradu dva puta, titulu najkorisnijeg igrača ponio je i 2021. godine.

Komentara 4

T2
Tomo_20
09:11 10.12.2023.

Majko mila kako moze imat vise sa oko 72 milja godisnje a Ronaldo ima 200 milja nema te pojima!!!

DU
Deleted user
18:58 10.12.2023.

Pa dali je to sport ?? Obrisali ma prošli puta a samo pitam !

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:45 10.12.2023.

Već sam i prije čitao o tom Japancu i radi se o jednom čudu da on može 2-3 različite pozicije igrati na legendarnoj razini. Ne samo polivalentan bejzbol igrač, već doslovno maestralni talent na više pozicija. Takav igrač će naravno imati veliku plaću, a kako je azijat i sponzori će dati mnogo novca jer je bogato azijsko tržište uvijek slatko za zagristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije