Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK PRVOLIGAŠA

Bivši 'vatreni' o stanju u našem nogometu: Već 15 godina iste priče, a još puno stvari ne valja

storyeditor/2023-12-08/PXL_250220_28143544.jpg
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
09.12.2023.
u 10:39

Iskreno, ne znam tko će biti prvak. Mogu samo reći da želim da sve bude pošteno, da prvak bude onaj koji to zasluži, a moje je mišljenje da će na kraju slaviti klub koji će do kraja prvenstva napraviti manje pogrešaka - zaključio je Josip Šimunić

Lijepi dio svoje igračke karijere Josip Šimunić proveo je u Dinamu, bio je s plavima od 2011. godine pa do početka 2015. godine, bio je i kapetan maksimirskog kluba za kojeg je odigrao 112 utakmica, gotovo deset tisuća minuta. Bivši hrvatski reprezentativac sa 105 utakmica za nacionalnu vrstu (samo je pet igrača upisalo više utakmica za Hrvatsku) danas je 45-godišnjak koji je predsjednik Rudeša.

Upravo njegov Rudeš stiže danas u Maksimir, na utakmicu prvenstva, tako će se Šimunić još jednom vratiti u svoj bivši klub. Je li spreman?

- Nemam se ja što spremati za Dinamo, ja sam svoje već odavno odradio, zar ne? - uz smiješak će Josip Šimunić.

U europskim klubovima (HSV, Hertha, Hoffenheim i Dinamo) odigrao je 443 službene natjecateljske utakmice, nakon igračke karijere posvetio se trenerskom poslu, bio je izbornik U19 naše nogometne reprezentacije, a od travnja ove godine je predsjednik Rudeša.

Kako se osjećate na ovom novom poslu?

- A nije mi lako, ali svaki posao ima svoje izazove, dok si igrač, pa trener, a i sad je tako na ovom poslu. Ja sam vam operativni predsjednik, maksimalno sam aktivan, želim sve znati,uključiti se, gledam kako nešto poboljšati. Ima dosta stvari koje se u našem nogometnu mogu popraviti, nažalost, stvari koje sam slušao prije 15 godina, slušam i danas, i dalje se govori o infrastrukturi, o sponzorstvima, strategijama, prodaji igrača... No, kad pogledamo, vidimo da je jako malo klubova uspjelo doći do uspjeha - priča nam Šimunić, te se okreće svom Rudešu:

- Moj je cilj zajedno s ljudima u klubu, koji su stvarno super, napraviti lijepu priču, želimo napraviti stabilan klub i ako je ikako moguće da bude samoodrživ. Znamo da je to teško, ali držim da se to može, iako prije toga treba posložiti puno stvari.

Rudeš u Maksimir stiže u teškom trenutku, nakon 17 odigranih utakmica u elitnom razredu našeg nogometa, klub sa zapadnog dijela Zagreba ima samo četiri boda, upisao je 13 poraza i samo ta četiri remija. Može li se spasiti?

- Dok matematika kaže da ima šanse, ne treba se predati, ja sigurno neću, nisam od onih koji se predaju. Moramo ostati odgovorni i spremni na razne scenarije, no ja vjerujem da se može, da ne vjerujem ne bih ni radio ovaj posao, iako znamo da će biti jako teško.

No, možda je posljednji remi s Lokomotivom, a i primjer Gorice koja se prošle godine izvukla kad su ju svi otpisali, razlog za optimizam?

- Istina je da je Gorica napravila sjajan posao s trenerom Sopićem, oni su vjerovali da se mogu spasiti i borili su se do kraja. Držim da ljudi moraju vjerovati da bi uspjeli, kod nas ima igrača koji vjeruju u to, no ima i onih koji ne vjeruju. No, budemo li u toj vjeri svi zajedno, onda bismo se mogli nečemu nadati.

Rudeš danas ide 'na noge' Dinamu, po svemu su plavi veliki favoriti protiv 'fenjeraša', je li to za Rudeš najteža ili najlakša utakmica?

- Mislim da je najlakša jer se od nas ništa u toj utakmici ne očekuje i možda nam je baš to prilika, to je šansa za naše igrače da se pokažu i dokažu, da klub učine ponosnim. Jasno je da nismo dobro krenuli, ali gledamo prema naprijed, treba iza sebe ostaviti to što je bilo. Dugo sam u nogometu i kad jedna utakmica nije bila dobra, brzo dolazi nova kao prilika za popravak.

Kako gledate na sve što se događa u Dinamu?

- Ne bih želio pričati o drugim klubovima, iako je Dinamo i moj klub. Svaki klub ponekad ima problema, no oni su se sad ipak stabilizirali. Ne sumnjam u Dinamo, jer Dinamo i Hajduk su naša dva najveća kluba.

Hajduk ima prednost, Rijeka igra jako dobro i drži se u vrhu, Dinamo ulazi u sve bolji rezultatski niz, tko će biti prvak?

- Iskreno, ne znam. Mogu samo reći da želim da sve bude pošteno, da prvak bude onaj koji to zasluži, a moje je mišljenje da će na kraju slaviti klub koji će do kraja prvenstva napraviti manje pogrešaka - zaključio je Josip Šimunić.

Komentara 2

NE
Neretva93
11:51 09.12.2023.

Nemereš od g…na napravit pitu,je li tako? Novci,igrači,infrastruktura…,a eto možda je za tebe samo odskočna daska da neki veći klub preuzmeš.

MA
MarkoMarkoM
11:27 09.12.2023.

Eto, sad si prisidnik pa napravi u svom klubu kako triba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije