Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legende medvjeda

Ova momčad medvjeda teško će do doigravanja

'10.09.2013., Dom sportova, Zagreb - 3. kolo KHL-a, kontinentalne hokejaske  lige, KHL Medvescak - Lev.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
12.09.2013.
u 15:00

– KHL liga je vrhunski nivo, a Medveščak ga još nema – smatra Zajec

Nakon prve tri utakmice Medveščaka u KHL-u dosta je pitanja. Poslije veličanstvene pobjede nad CSKA (7:1) uslijedila su dva poraza, prvo od Dinama iz Rige (1:5), a potom i od Leva iz Praga (1:3). Trener Mark French kaže da ga dva poraza nisu zabrinula, jer iz utakmice u utakmicu vidi napredak.

Nedostaje im mirnoća

– Ne treba ih odmah previše kritizirati, treba uzeti u obzir da Medveščak ima potpuno novu momčad, skupljenu u posljednji trenutak. Treba im dati vremena da se bolje uigraju, ali i adaptiraju na rusku ligu. Vidi se da se Sjevernoamerikanci u momčadi Medveščaka još nisu navikli na ruski stil igre. A i treneru Frenchu je sve to novo, ni on se još nije do kraja snašao – kaže legendarni napadač Medveščaka iz šezdesetih i sedamdesetih Boris Renaud (67) te dodaje:

– U toj ruskoj ligi zaista su sve momčadi vrhunske, sve je vrlo ujednačeno.

Renaud misli da je Medveščak u prva tri kola mogao osvojiti i više od jedne pobjede, no da nije imao sreće.

– Na utakmici protiv Praga sve je moglo otići i na našu stranu. Pri 1:1 dečki su stisnuli, no onda je Willsie glupo skrivio isključenje koje nas je koštalo gola.

Trener French priznao je da je dosad najveći problem bila napadačka igra u situaciji kada su snage na ledu izjednačene (pet na pet). Renaud misli da još neke stvari treba ispraviti.

– Smatram da je najproblematičniji izlazak iz naše trećine. Ne sviđa mi se što se često pak upucava naprijed umjesto da ide brzo i precizno od palice do palice. Bekovi bi trebali igrati smirenije nego dosad. Zasad mi momčad djeluje previše sporo, a kad god je u prošlim utakmicama brže igrala, našla bi se u dobroj šansi.

Ulaznice za prve četiri domaće utakmice brzo su prodane, no hoće li interes navijača pasti zaredaju li medvjedi s porazima?

– Ne vjerujem, jer gledatelji su shvatili da se naši igrači srčano bore, a zagrebačka publika to cijeni bez obzira na to pobjeđuje li se ili ne. Publika je prepoznala tu iznimno visoku razinu hokeja. Pa izmjene se rade svakih 20 sekundi – zaključio je Renaud.

Još jedna legenda Medveščaka, Bruno Zajec, slaže se da je nepravedno u prvoj sezoni od medvjeda očekivati uzastopne pobjede.

Suparnici su puno brži

– Treba se pomiriti s time da Medveščak ima tek solidnu, ne i ekstra momčad, što je i logično s obzirom na to da su njihove prosječne godišnje plaće oko 100.000 eura – kaže Zajec i zaključuje:

– Momčad je u prve tri utakmice djelovala puno sporije od protivnika. U pojedinim trenucima igrači Rige i Praga uz naše su djelovali brzi kao avioni. Možda je to posljedica prejakih treninga, a možda i činjenice da je Medveščakova momčad među najstarijima u ligi. Iskreno, zabrinjava me što naši igrači rade premalo "prometa" pred suparničkim golom. U tom segmentu pozitivan je primjer Cheechoo. Zasad mi se ne čini da Medveščak ima momčad za doigravanje, no možda se to promijeni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije