Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djevojka od 200 golova

Ova hrvatska nogometašica napravila je nešto što ni jedna druga žena nije

Monika Conjar
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/4
02.11.2018.
u 07:51

Monika Conjar prva je žena koja je igrala za dečke na malonogometnom turiru – nastupila je za ekipu Jerka Leke.

Monika Conjar (23) slovi za jednu od najboljih hrvatskih napadačica, bilo da je riječ o velikom ili malom nogometu, odnosno futsalu. Posebno su upečatljive bile tri sezone kada je igrala za Pomurje. U te tri sezone postigla je 197 pogodaka i samo su joj tri nedostajala za okruglih 200.

– Ako se pitate kako sam uspjela postići tako puno pogodaka, odgovor je jednostavan. U slovenskoj ligi nekoliko je klubova slabije kvalitete pa sam, primjerice, na jednoj utakmici zabila 16 golova. Pobijedili smo s 32:0 – rekla je Monika.

Nogometne vještine naučila je na ulici, igrajući s dečkima po cijele dane.

Monika Conjar
1/8

– Nogomet sam počela igrati s deset godina u Gajnicama gdje sam stanovala. S muškima sam igrala godinu dana, a onda sam se upisala u ženski nogometni klub Agram. Tamo sam ostala do 17. godine. Potom sam dobila poziv iz Pomurja kao pojačanje za Ligu prvaka. Stanovala sam u Zagrebu, a u Sloveniju sam putovala dan prije utakmice, odradila bih jedan-dva treninga i to je to.

Inače, tijekom tjedna trenirala sam u Zagrebu tako da sam imala fizičke snage. Isti je slučaj danas kada igram za Split. Dolazim samo na trening prije utakmice, odigram i vratim se doma. Ima nas četiri koje tako putujemo iz Zagreba u Split i natrag. Iz Slovenije sam otišla jer je većina dobrih cura otišla u druge klubove – istaknula je Monika.

Split je prošle godine pokušao napraviti sastav koji je trebao biti konkurentan Osijeku.

– Uspjeli smo ih pobijediti u finalu Hrvatskog kupa. Prvenstvo nismo osvojili, to nam je cilj ove sezone. Bit će jako teško jer one su baš dobra ekipa, a uz to je cura koja je bila strijelac dvaju pogodaka u finalu kupa otišla kod njih – rekla je Monika Conjar koja igra krilnu napadačicu.

U hrvatskoj reprezentaciji je od 14. godine.

– Igrala sam u to vrijeme za reprezentaciju do 17 godina, ali uglavnom samo prijateljske utakmice. Nismo imali nikakvih službenih nastupa.

U Zagrebu je završila srednju frizersku školu.

– Mama ima frizerski salon, a i mene zanima ta struka pa joj često pomažem. Često mi dolaze prijateljice s nogometa – rekla je Monika.

U državama bivše Jugoslavije ne može se previše zaraditi igrajući ženski nogomet. Svjesna je toga i Monika koja razmišlja da se okuša u ligi u kojoj je taj sport dobro plaćen.

Ideja je otići u Njemačku, Švicarsku ili Francusku. No moram razmišljati da odem nekamo gdje i dečko može igrati.

A dečko je Kristijan Lovrić, trenutačno igrač Gorice, a prije Lokomotive.

– Htjeli bismo otići na kraju ove sezone.

Bila bi zadovoljna s mjesečnom plaćom od 6000 eura, uz plaćen stan i hranu.

– Mogla bih u inozemstvu izdržati sigurno 3-4 godine. Ali samo ako dečko bude sa mnom.

Monika igra nogomet, mali nogomet i futsal!

– Mali nogomet i futsal igram radi zabave, od toga se ne može ništa zaraditi. Volim igrati sve što ima veze s nogometom. Ali pratim i ostale sportove poput košarke, tenisa, rukometa...

Prošle sezone futsal je igrala za Split Tommy, a ove sezone branit će boje kluba Meteora futsal.

– Željela sam zimi biti u Zagrebu i opcije su bile Alumnus ili Meteora futsal. Na kraju sam se odlučila za ove druge i vjerujem da ćemo napraviti dobru ekipu koja će igrati na Prvenstvu Hrvatske, Winter cup te mali nogomet na Kutiji šibica.

Vi ste prva nogometašica koja je igrala za mušku ekipu na ozbiljnom turniru u malom nogometu?

– Da, igrala sam na turnirima u Križevcima i Karlovcu za Big Bang. Na prvom turniru ispali smo u četvrtfinalu, a drugi smo osvojili. Igrala sam u ekipi s Jerkom Lekom. Na prvom turniru nisam postigla pogodak, ali na turniru u Karlovcu postigla sam četiri pogotka. Zanimljivo je da sam na turniru u Križevcima upoznala današnjeg dečka.

Kako su gledatelji reagirali na ženu u muškoj ekipi?

U početku su se podsmjehivali jer muškarci uglavnom misle da je ženi mjesto u kuhinji. Ali nakon nekoliko driblinga i poteza su ušutjeli. Nisam se bojala grubih startova jer znala sam da će prema meni biti nešto nježniji nego kad igraju protiv muškaraca. Ove ću godine opet igrati s muškarcima, ali u istoj ekipi s Kristijanom. Ne želimo se previše odvajati – zaključila je Monika.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
08:29 02.11.2018.

koga zanima ženski nogomet?

KA
kajinx
09:59 02.11.2018.

Brava Monika! Sretno!

CR
crodark
11:33 02.11.2018.

da svaki muski klub ima bar jednu takvu ljepoticu stadioni bi bili ispunjeni do maksimuma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije