Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U elitnom društvu

Dvojica dinamovaca, sadašnji i bivši, na konačnom popisu za prestižnu nagradu!

2.08.2014., Gradski stadion, Sisak - Prijateljska nogometna utakmica izmedju Segesta Sisak - Dinamo B. Dani Olmo.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
01.11.2018.
u 16:17

Izaberu li novinari ponovo Kyliana Mbappea, Francuz će postati prvi igrač u povijesti koji je titulu "Golden Boy" osvojio dvaput.

Dinamova zvijezda Dani Olmo, ali i mladi hrvatski reprezentativac Josip Brekalo, nekadašnji dinamovac i sadašnji član Wolfsburga, uvršteni su na konačan popis za prestižnu nagradu Golden Boy koju dodjeljuje talijanski Tuttosport.

Krasan je to kompliment obojici igrača, pa i unatoč tome što su sva svjetla te pozornice uperena prema Kylianu Mbappeu, napadaču PSG-a i francuske reprezentacije.

Naime, favorizirani Kylian Mbappe je nagradu osvojio i lani, pa bude li ponovno izabran, postat će prvi igrač u povijesti koji je titulu Zlatnog dečka osvojo dvaput.

Kome će pripasti nagrada će odlučiti 30 novinara iz raznih uglednih europskih listova, a pobjednik će biti proglašen krajem studenog. 

Prvu titulu Zlatnog dečka je 2003. godine ponio Rafael van der Vaart, a iza njega su slavili Wayne Rooney (2004.) i Lionel Messi (2005.). Kao što smo već istaknuli, lani je dodijeljena Mbappeu, a prije njega Renatu Sanchezu.

Pogledajte kako izgleda konačna lista kandidata na kojoj je na početku sezone bilo stotinu igrača starih do 21 godinu.

1. Trent Alexander-Arnold, Liverpool
2. Kelvin Amian, Toulouse
3. Houssem Aouar, Lyon
4. Josip Brekalo, Wolfsburg
5. Patrick Cutrone, AC Milan
6, Dani Olmo,, Dinamo Zagreb
7. Thomas Davies, Everton
8. Matthijs De Ligt, Ajax
9. Diogo Dalot, Manchester United
10. Eder Militao, Porto
11. Odsonne Edouard, Celtic
12. Phil Foden, Manchester City
13. Gedson Fernandes, Benfica
14. Amadou Haidara, Red Bull Salzburg
15. Achraf Haikimi, Borussia Dortmund
16. Nanitamo Ikone, Lille
17. Justin Kluivert, Roma
18. Kylian Mbappe, Paris Saint-Germain
19. Dayot Upamecano, RB Leipzig
20. Vinicuis Jnr., Real Madrid

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije