Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJSKUPLJI U POVIJESTI

Otkriveno za koliko bi novca Leipzig pustio Gvardiola, svota je nevjerojatna

Gvardiol
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
29.12.2022.
u 18:10

Stručnjak za transferna pitanja, novinar Fabrizio Romano, tvrdi da Leipzig ne pušta sjajnog Hrvata ako ne dobije najmanje 100 milijuna eura. Bilo kako bilo, 20-godišnji Hrvat bit će najskuplji branič u povijesti.

Već tradicionalno dan nakon Božića, na Boxing Day, engleska nogometna liga nastavlja s natjecanjem. Tako su prvu utakmicu nakon pauze odigrali Tottenham i Brentford (2:2), a nakon tog susreta engleski mediji pišu kako je trener Spursa Antonio Conte kao primarne mete za siječanjski prijelazni rok odredio dvojicu stopera. Riječ je o hrvatskom reprezentativcu Jošku Gvardiolu te španjolskom braniču iz lisabonskog Sportinga, Pedru Porru.

Engleski Express piše da bi Tottenham za navedeni dvojac izdvojio 120 milijuna eura. Porro prema Transfermarktu vrijedi 25 milijuna eura, dok je Jošku Gvardiolu nakon sjajno odrađenog Svjetskog prvenstva i osvojene bronce s Hrvatskom cijena porasla na 75 milijuna eura pa je trenutačno najskuplji branič na svijetu. Štoviše, za Gvardiola se otimaju mnogi europski velikani. Pisalo se da ga žele Real Madrid, Manchester City, Manchester United, a i Chelsea.

Londonski plavi navodno su za njega nudili 80 milijuna eura, ali uprava njemačkog kluba Leipziga, u kojemu trenutačno igra, tu je svotu odbila.

Stručnjak za transferna pitanja, novinar Fabrizio Romano, tvrdi da Leipzig ne pušta sjajnog Hrvata ako ne dobije najmanje 100 milijuna eura. Bilo kako bilo, 20-godišnji Hrvat bit će najskuplji branič u povijesti. 

Komentara 8

PR
prajdali100
19:04 29.12.2022.

Joško bježi u Real koliko god ponude !

BE
Berri
18:54 29.12.2022.

Leipzigu je najpametnije uzeti 80 mil. eura i završiti priču. To govorim kao laik. Mamić je uvijek imao nos kada igrača treba prodati. U sportu nema sigurne vrijednosti jer jedna ozljeda (npr. ruptura prednjeg križnog ligamenta) može značiti kraj ozbiljnee karijere. Primjer je Pjaca. Ili recimo Lovre Kalinić koji se ozlijedio 20 dana prije svjetskoga, a bio je siguran kao treći vratar zbog zasluga iz Rusije kad je bio zamjena Subašiću. Zato Leipzeg sada treba uzeti sada 80 milijuna jer nitko ne zna što će biti za 15 dana.

BE
Berri
19:02 29.12.2022.

U lipnju 2022. Josip Šutalo je bio siguran za startnu postavu reprezentacije. Onda je napravio nekoliko grešaka za Dinamo u Ligi prvaka, pa je isplivao Lovren. Lovren koje nije bilo nigdje u lipnju 2022. Što želim reći? Pa cijena od 80 mil. eura ozbiljani novac, a sve ostalo je kocka, kao u kvizu Tko želi biti milijunaš, kada imaš sigurnih 125.000 kuna i umjesto da to uzmeš, ideš se kockati i odeš doma, ne s 250.000 kn, nego sa 32.000.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije