Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna dostupna svima

Otkrivena magična prehrana Novaka Đokovića: Par jednostavnih trikova drži ga u svjetskom vrhu

French Open
Foto: Clodagh Kilcoyne/REUTERS
1/4
25.07.2023.
u 10:38

Osim prehrane bez glutena na biljnoj bazi, Novak Đoković je odlučio dodati 20 minuta joge i meditacije, istezanje i vježbe disanja svakoga dana prije treninga kako bi opustio tijelo. Daily Mail otkriva učinke koje je slijeđenje Novakovih uputa imalo na njihove novinare

Novak Đoković usprkos navršenih 36 godina i dalje nastupa u finalima najvećih svjetskih teniskih turnira i mladim igračima u naponu fizičke snage predstavlja nepremostivu prepreku. Dakako, ulogu igra velika baza strateškog i taktičkog teniskog znanja iz koje može izvlačiti inovativne načine koji mu omogućuju da svlada svoje protivnike, osobito u najtežim trenucima, no za realizaciju ideja potrebna je fizička sprema.

Upravo je taj segment privukao pažnju Britanaca koji nastoje otkriti tajnu iza Novakove dugotrajnosti. Daily Mail je istražio kako izgleda njegov dan, a osobito čime se hrani. Temelj prehrane osvajača 23 Grand Slama jest prehrana bez glutena na biljnoj bazi. 

GALERIJA Ekskluzivne fotografije Novaka Đokovića u Dubrovniku. Srpski as uživa u Hrvatskoj

French Open
1/8

Dan započinje čašom tople vode i limuna kako bi potaknuo detoksikaciju tijela. Nakon toga slijedi glavni obrok u danu koji će mu dati dovoljno snage i nutrijenata da održi ritam treninga potreban za briljantne igre koje je svijet tenisa navikao od njega gledati. Obrok uključuje orašaste plodove, sjemenke bilja, müsle, jogurt, jagode i banane.

Na kraju pije sok od celera i biljni smoothie, a za dodatni unos antioksidans konzumira piće od graška, celera, soka od jabuke, metvice, špinata i kelja.

VEZANI ČLANCI:

Najnoviji dodatak dnevnome rasporedu je 20 minuta joge i meditacije koje slijede istezanje i vježbe disanja kako bi opustio tijelo. Potom izlazi na teren i započinje s tenisom.

Iz Daily Maila pišu kako su primjenom njegova programa pozitivniji za 31.5 posto, smireniji za 24.3 posto i ozbiljniji za 17.8 posto, no ne navode kako je program utjecao na njihove odnose s trenerima, niti sposobnost da uvijek naljute publiku pa je moguće da za taj segment Novak ima još pokoji "as u rukavu".

VIDEO Koliko će Goran trpjeti ovakve ispade? Đoković opet urlao na Ivaniševića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije