Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroj za pogotke

Otišao je na ljetovanje u Hrvatsku, a kada se vratio na Otok, sjajno je iskoristio novu priliku

Dan Westwood
Foto: Dan Westwood/Twitter
09.02.2017.
u 13:30

Tijekom tjedna stigne na tri-četiri treninga, a za vikend predvodi napad Wolverhampton Sportinga u engleskoj desetoj ligi. Kada igra, njegova momčad ne treba brinuti jer 25-godišnji profesor je stroj za pogotke, u 72 utakmice zabio je 101 pogodak

Dan Westwood je profesor i predaje u osnovnoj školi u Wolverhamptonu. Tijekom tjedna stigne na tri-četiri treninga, a za vikend predvodi napad Wolverhampton Sportinga u engleskoj desetoj ligi.

Kada igra njegova momčad, ne treba brinuti jer 25-godišnji profesor je stroj za pogotke, u 72 utakmice zabio je 101 pogodak. Prošlog vikenda u pobjedi protiv Gornal Athletica (6:1) dvaput je tresao suparničku mrežu.

Prvo je bio briljantan iz slobodnog udarca, to mu je bio 100. pogodak u dresu Wolverhampton Sportinga, poslije je zabio još jedan. Ove sezone igra u vrhunskoj formi, ukupno je zabio 54 pogotka uz čak pet 'hat-trickova' u nizu.

Kao tinejdžer trenirao je u Port Valeu, sada trećeligašu, ali tamo su ga otpisali jer nije bio dovoljno talentiran. Jedno je vrijeme igrao u Burton Albion, ali onda se posvetio studiranju. No znao je povezati učenje i nogomet.

Otišao je u dvanaestoligaša Sporting Khalsu, gdje je u pripremama bio njihov najbolji igrač, s velikom je lakoćom tresao suparničke mreže. Dan je u to vrijeme imao uplaćeno ljetovanje u Hrvatskoj, pa je klub našao zamjenu.

– Nekoliko tjedana kasnije zvali su me iz Wolverhampton Sportinga. Rekli su mi: Probaj, pa ako ne uživaš, slobodno idi – rekao je 25-godišnji profesor.

Bilo je to prije 16 mjeseci. Od tada je Dan Westwood igrao 72 utakmice i zabio 101 pogodak za momčad Wolverhampton Sportinga. Prošle je sezone zabio 47 pogodaka i prvi je put odveo momčad u FA kup.

U ovom prvenstvu već je zabio 54 gola, a tek je polovica prvenstva. Dan Westwood mogao bi krenuti stazama uspjeha Leicesterova napadača Jamieja Vardyja ili Andreja Graya iz Burnleyja. Andre Gray i Sam Winnall iz Sheffield Wednesdaya, koji je u prosincu izabran za najboljeg igrača u drugoj ligi, bili su suigrači Danu Westwoodu u mlađim danima.

– Oni su prava inspiracija i često se čujemo – rekao je profesor.

Dan Westwood prebrz je za suparničku obranu, a vrataru nije svejedno kada primi loptu, jer njegovi su udarci vrlo precizni...

– Kretnja je moja najveća snaga. Nitko mi nikada nije rekao da moram biti na tom mjestu u tom i tom trenutku. To ne možete naučiti. Jednom mi je trener rekao, kada se u trku nađem u dvoboju s čuvarom, da jednu trku trčim sa suparnikom, a drugu sa sobom. To pokušavam svaki put, o tome stalno razmišljam – kaže Westwood.

Nakon posljednjih utakmica i sjajnog osjećaja za pogodak, mnogi ovom 25-godišnjem profesoru predviđaju vrtoglav uspon u neku od viših liga.

– U boljim ligama čekaju me i bolji braniči. Ali i ja ću biti bolji. Nikad nisam razmišljao o tome da ne mogu igrati na višoj razini, moram probati. Ne uspijem li, znat ću primiti taj udarac. Možda je ova razina nogometa za mene, ali želim probati i okušati se u boljim ligama – zaključio je 25-godišnji profesor Dan Westwood.

>>Ma kakav otkaz? West Ham je ovim pokazao da vjeruje Slavenu Biliću!

Komentara 1

KA
kajinx
15:39 09.02.2017.

Svi trebaju doći u Hrvatsku na jetovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije