Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varteks i Međimurje dobili licencije

Ostaje liga 16, Split i H. dragovoljac ulaze

Hrvatski dragovoljac
Marko Lukunić
21.05.2010.
u 17:35

Dragovoljcima treba plasman među prvih pet u 2. HNL, a teoretski ga mogu izboriti današnjom pobjedom nad Suhopoljem.

Varteks i Međimurje dobili su od Arbitražnoga suda HNS-a prvoligaške licencije za sljedeću sezonu: Varaždinci tako ostaju u 1. HNL, a Čakovčani (15.), zbog plasmana, sele u niži rang, zajedno s Croatijom Sesvetama.

Otprije se zna da u prvu ligu ulazi pobjednik drugoligaškog natjecanja Split, a pridružit će mu se, gotovo sigurno, Hrvatski dragovoljac. Sigećani se moraju plasirati među prvih pet u 2. HNL, a trenutačno su treći i sljedeće dvije utakmice igraju na svom igralištu: kao domaćin sa Suhopoljem (danas 17 sati), te kao gost 29. svibnja s Rudešom.

– Teoretski, mogli bismo ostati među prvih pet i bez ijednoga osvojenoga boda, a s tri bismo osigurali ulazak u Prvu HNL. Danas očekujemo pobjedu, pa da povratak u elitno društvo proslavimo s navijačima – kazao je predsjednik Dragovoljca Ivica Perković.

Dragovoljac je prijavio igranje u Maksimiru, zajedno s Dinamom i Lokomotivom, ali se nada da bi mogao dobiti i dozvolu za igranje u Sigetu, jer će uskoro sagraditi nove svlačionice.

– Ako nam to ne uspije, mogli bismo igrati i u Kranjčevićevoj. Imamo dozvolu Grada, a i u dobrim smo odnosima s NK Zagrebom – zaključio je Perković.

Arbitražnim sudom predsjedao je Damir Primorac, a uz njega bili su Petar Vučković i Damir Radinović.

Čakovčani smatraju da im je presudio glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

– On je jednom izjavio da Međimurju nije mjesto u prvoj ligi. Sada nam je arbitraža dala za pravo, ali Odjel za licenciranje je već dao licenciju Dragovoljcu. A vi ispitajte kako ju je taj klub dobio – kazao je član IO Međimurja Stjepan Hamonajec.

Komentara 2

MI
mirUsvijetu
18:19 21.05.2010.

A zašto nema razigravanja Dragovoljca i Međimurja za to mjesto? Pa prošle godine 15. nije direktno ispao nego je CS pobijedila Dragovoljca i ostala u ligi...

VI
vidimškoj
18:48 21.05.2010.

bravo za Split.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije