Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK SAGE

Oriolik kaznio svoga igrača i ispričao se Dinamu: 'Prihvatio je odgovornost i kaje se'

Oriolik i Dinamo sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/12
03.11.2023.
u 16:52

"Oštro osuđujemo neprimjereni oblik ponašanja našeg ponajboljeg igrača, Branimira Kokotovića prema gostujućim igračima i stručnom stožeru, zbog čega je trener Stefanović odlučno i ispravno reagirao te ga ubrzo izvadio iz igre", stoji u priopćenju NK Oriolika

Dolazak Dinama na utakmicu osmine finala Hrvatskog kupa bila je lijepa prigoda u Oriovcu kraj Slavonskog broda. Domaći Oriolik dobro se borio prvih 20-25 minuta, no aktualni prvak Hrvatske na kraju je slavio s visokih 0:8. Ipak, nije sve proteklo glatko.

Osobitu je pažnju privukla scena iz 18. minute nakon što je domaći igrač, Stjepan Stubičan, napravio prekršaj na Antoniju Marinu. Dinamova je klupa tražila reakciju suca Zdenka Lovrića, a burno je reagirao drugi igrač domaće momčadi, Branimir Kokotović. Ljutit zbog nedosuđenog penala za njegovu momčad, sukobio se s igračem Dinama, Boškom Šutalom.

GALERIJA Dinamo se ispočetka mučio, a onda napunio mrežu Oriolika (0:8)

Oriolik i Dinamo sastali se u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
1/12

Trener ga je nakon toga izvadio iz igre, a Kokotović je odjurio u svlačionicu pa prije kraja prvoga poluvremena otišao sa stadiona. "On je inače malo živčaniji pa ga je trener izvadio da ga sačuvamo za sljedeću utakmicu. On i Stubičan su hajdukovci, a mi ostali dinamovci", rekao je njihov suigrač Luka Morber.

Nije taj sukob sa Šutalom bio jedini razlog zbog kojeg su Kokotovića izvadili s terena. Prema informacijama s društvenih mreža kluba, neprimjereno se ponašao i prema članovima stručnog stožera gostujuće momčadi. NK Oriolik je u četvrtak objavio priopćenje u kojem osuđuje neprimjerene komentare i prijetnje Kokotoviću, a u petak su se ispričali Dinamu i potvrdili da su sankcionirali svoga igrača. Tekst priopćenja donosimo u cijelosti.

Imamo potrebu obratiti se javnosti, a vezano za događaje koji opterećuju normalno funkcioniranje NK Oriolik iz Oriovca, od 01. studenog 2023. godine, odnosno od odigravanja utakmice 1/8 finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, između NK Oriolik iz Oriovca i najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog kluba i aktualnog hrvatskog prvaka, GNK Dinamo iz Zagreba. Želimo, odbacujući sve pokušaje prikupljanja "jeftinih poena preko leđa" NK Oriolika, koji su snažno prisutni u javnom prostoru, svim zainteresiranim vrlo jasno i nedvosmisleno istaknuti sljedeće:

VEZANI ČLANCI:

- Naš klub njeguje načela poštovanja i uvažavanja svih sportskih protivnika, i tako će ostati i dalje.

- Oštro osuđujemo neprimjereni oblik ponašanja našeg ponajboljeg igrača, Branimira Kokotovića prema gostujućim igračima i stručnom stožeru, zbog čega je trener Stefanović odlučno i ispravno reagirao te ga ubrzo izvadio iz igre. Slijedom navedenog Kokotoviću je klub izrekao odgovarajuću stegovnu mjeru. Branimir je nakon utakmice izrazio kajanje za svoje neprimjereno ponašanje te preuzeo odgovornost za isto, uz ispriku igračima i stručnom stožeru GNK Dinamo, te navijačima obaju klubova.

- Oštro osuđujemo svu neprimjerenu komunikaciju te prijetnje upućene našem Branimiru Kokotoviću i/ili njegovoj obitelji te pozivamo nadležne institucije na odgovarajuću reakciju s ciljem promptne zaštite njihovog integriteta.

- Nismo i nećemo komentirati suđenje, iz jednostavnog razloga jer vjerujemo u funkcionalnost sustava sudačke organizacije.

VEZANI ČLANCI:

- Koliko god bili neveliki, nikome nećemo dati za pravo da se na neprimjeren način poigrava s imenom NK Oriolik, posebice, ne sada na isteku jubilarne 100. sportske godine, u trenutku odvijanja povijesno radosnih događaja za naš klub i mjesto.

- Na kraju, se zahvaljujemo GNK Dinamu na svemu što je učinio za naš Klub i Oriovac, čime je snažna veza dvaju bratskih klubova i navijača postala neraskidiva, te ujedno pozivamo sve zainteresirane da se uključe u našu skorašnju aukciju autentičnih Dinamovih dresova s potpisom igrača čime imaju priliku postati vlasnik jedinstvene uspomene te tako izravno pomoći najmlađim stanovnicima Oriovca kroz podizanje razine kvalitete predškolskog i školskog odgoja i obrazovanja koje se provodi u mjesnom dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Ovim putem se od srca zahvaljujemo svim medijima na praćenju, potpori i promociji našeg kluba i mjesta, te ljubazno molimo za objavu ovog priopćenja.

VIDEO 'Modrić je imao težak život. U ratu se skrivao po podrumima s majkom i nije znao hoće li preživjeti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije