Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od poraza

Oranje doma nisu izgubili preko 8000 dana, ali protiv vatrenih su 'zafrezali'

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/34
15.06.2023.
u 10:40

"Bili smo svjesni te statistike. Šteta što je gotovo, ali moralo se jednom dogoditi. Nažalost, to je bilo večeras", kazao je nakon utakmice Frenkie de Jong. Za Nizozemce je ovo bilo čak deseto polufinale u svjetskim natjecanjima i sedmi poraz.

Porazom od Hrvatske u polufinalu Lige nacija, prekinut je impresivan niz bez poraza nizozemske reprezentacije na stadinu De Kuipu u Rotterdamu. Bio je to prvi poraz nizozemske reprezentacije u Rotterdamu nakon 23 godine, točnije 8281 dana bez poraza. Posljednji poraz u Rotterdamu nizozemska reprezentacija je upisala 11. listopada 2000. godine od Portugala sa 0-2.

Bio je to susret u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002. godine, a golove za Portugal zabili su Sergio Conceicao (10) i Pedro Pauleta (44). "Bili smo svjesni te statistike", rekao je Frenkie de Jong nakon utakmice. "Šteta što je gotovo, ali moralo se jednom dogoditi. Nažalost, to je bilo večeras." Domaći mediji su naveli podatak kako je Oranje prvi put u nekoj službenoj utakmici na nizozemskom tlu primilo više od tri gola.

GALERIJA Izbornik Zlatko Dalić naklonio se fantastičnim navijačima

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
1/15

Pobjedom protiv Nizozemske nakon produžetaka "Vatreni" su izborili plasman u finale trećeg izdanja Lige nacija. Tko će hrvatskoj reprezentaciji stajati s druge strane doznat ćemo u četvrtak kada se sastaju Španjolska i Italija.

Hrvatska je do sada samo jednom stigla do nekog finala na velikim natjecanjima. Prije pet godina Dalićevi odabranici su nastupili u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske izgubivši u Moskvi sa 2-4.

VEZANI ČLANCI:

Rotterdamski dvoboj protiv Nizozemske bilo je četvrto hrvatsko polufInale na velikim natjecanjima i druga pobjeda. Prva je ostvarena protiv Engleza 2018. u Moskvi, dok smo u preostala dva polufinala poraženi, također na svjetskim prvenstvima, od Francuske 1998. godine, te Argentine 2022.

Za Nizozemce je ovo bilo čak deseto polufinale i sedmi poraz. Spomenimo kako su Nizozemci igrali u finalima svjetskih prvenstava 1974. i 1978. godine (oba su izgubili), no tada nije bilo klasičnih polufinala, već se nakon prvog kruga i u drugoj rundi igralo po skupinma, a potom finale i susret za 3. mjesto.

VIDEO Modrić: 'Bilo je infarktnih utakmica i na Svjetskom i Europskom. Ova je bila jedna od njih'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije