Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FANTASTIČAN PLASMAN

Hrvatska skočila na Fifinoj ljestvici poslije ulaska u finale Lige nacija. Vatreni su svjetska velesila

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/291
15.06.2023.
u 10:35

Izabranici Zlatka Dalića dodatno su napredovali pobjedom nad Oranjem u polufinalu u Rotterdamu

Sjajna je bila utakmica u Rotterdamu u kojoj je Hrvatska protiv domaćina završnice turnira ovog natjecanja dominirala tijekom drugog poluvremena i potom u produžecima. Vodila je Hrvatska do šeste minute sudačke nadoknade, ali je tada Nizozemska izjednačila na 2-2. No, to Hrvatsku nije sputalo, već je uz dva gola u dodatnih trideset minuta proslavila pobjedu.

Hrvatska uz dan više odmora čeka boljeg iz ogleda između svjetskih velikana Španjolske i Italije, ali eventualni trofej nije jedino što će Hrvatska dobiti. Već sada je sasvim jasno da će se kockasti popeti na Fifinom renkingu najboljih svjetskih reprezentacija, a malo nam nedostaje da uđemo u TOP 5. 

GALERIJA Internet odao priznanje Petkoviću nakon što je zabio golčinu Nizozemcima

Rotterdam: Susret Nizozemske i Hrvatske u polufinalu Lige nacija
1/291

Uoči turnira Hrvati su bili sedma reprezentacija svijeta, dok je ispred nje bile Nizozemska s minimalnom prednošću. Ta prednost je sada nestala, a Hrvatska će pobjedom u finalu tražiti svoj put među pet najboljih, a za taj podvig moraju prestići Englesku koja se nije niti plasirala na final four Lige nacija. 

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, naš najbolji plasman u povijesti bilo je treće mjesto u siječnju 1999. godine. 

Foto: Fifa.com

Komentara 1

SA
SamoIstinaaa
17:02 15.06.2023.

koliko mi to ide na zivce sto je tako jadna nizozemska ispred nas… pa na pretposljednjem svjetskom smo bili drugi , nizozemska tko zna , na posljednjem svjetskom smo bili treci , nizozemska sluzbeno 5-6-7 mjesto, i ssd ih natamburamo u rotterdamu i jos uvijek su ispred nas … pa daj covjece

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije