Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LA LIGA

Optužili ga za rasizam, on sve negira: Otkrit će svoju verziju nemilog događaja

SD EIBAR v CADIZ CF. LA LIGA 2020/2021. ROUND 8.
nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL
05.04.2021.
u 19:05

- Čini se da u ovoj zemlji ne postoji pretpostavka da ste nevini prije nego što se dokaže krivnja.

Branič španjolskog nogometnog prvoligaša Cadiza Juan Cala, koji je optužen da je rasistički uvrijedio igrača Valencije Mouctara Diakhabyja, svoju će istinu o cijelom slučaju otkriti u utorak 6. travnja.

- Neću se skrivati - rekao je.

- Čini se da u ovoj zemlji ne postoji pretpostavka da ste nevini prije nego što se dokaže krivnja - kazao je za Gol nakon treninga dodavši kako će u utorak imati konferenciju za medije na kojoj će ispričati svoju stranu priče.

Cala se u 30. minuti utakmice verbalno sukobio sa Diakhabyjem koji ga je optužio za rasizam. Nogometaši Valencije potom su napustili teren, no 20 minuta kasnije vratili su se na teren, ali bez Francuza koji je zatražio zamjenu. Iz Valencije su poručili kako su bili prisiljeni vratiti se pod prijetnjom kazne.

- Klub niti u jednom trenutku nije pozvao igrače da se vrate na teren. Sudac je prenio igračima potencijalne posljedice nevraćanja na teren. Igrači su bili prisiljeni igrati pod prijetnjom kazne - poručili su s Mestalle.

Cadizov trener Alvaro Cervera je nakon utakmice rekao kako mu je Cala kazao da nije vrijeđao suparničkog igrača.

- Vjerujem mu - rekao je Cervera. Iz Cadiza su se potom i službeno oglasili.

- Protivimo se bilo kojoj situaciji rasizma ili ksenofobije, tko god da je njezin autor, i radimo na njezinu iskorjenjivanju.

Niti La Liga niti Španjolski nogometni savez za sada nisu objavili istražuje li se Cala.

- Sve optužbe o rasizmu shvaćamo ozbiljno i surađivat ćemo s klubovima i sucima kako bismo učinili sve što je potrebno da se zaštite vrijednosti jednakosti i poštovanja koje prevladavaju u španjolskom profesionalnom nogometnom natjecanju - rekla je La Liga u ponedjeljak.

- La Liga osuđuje rasizam u svim oblicima i oblicima i bila je aktivna stranka u progonu zločina iz mržnje u Španjolskoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije