Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornici

Onesta dostigao Johanssona po broju medalja, Červar među najboljih pet

Claude Onesta
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.02.2015.
u 09:38

Najdulji staž na reprezentativnoj klupi ima Johansson (16 godina)

Francuski izbornik Claude Onesta osvojio je u Dohi desetu medalju na velikim natjecanjima. Po broju osvojenih medalja dostigao je legendarnog švedskog izbornika Bengta Johanssona, koji je također osvojio deset medalja (šest zlata, po dva srebra i bronce).

Na toj ljestvici najuspješnijih trenera treće mjesto zauzima Rus Vladimir Maksimov sa sedam medalja (četiri zlatne), a među pet najuspješnijih je naš Lino Červar. Sa šest medalja dijeli četvrto mjesto s Dancem Ulrikom Vilbekom. Po pet medalja imaju Daniel Constantini i Heiner Brand.

Najdulji staž na reprezentativnoj klupi ima Johansson (16 godina), Onesta (13 godina), Constantini (deset) te Maksimov, Červar i Vilbek (po sedam).

>>Ovo su najbolji igrači, strijelci i najbolja momčad SP-a u Kataru!

Komentara 3

DU
Deleted user
11:23 02.02.2015.

Svi znaju razliku između seljaka i seljačine, zar ne? E pa ovo gore su izbornici, a mi imamo izborničinu...

KR
kroAdria
14:51 02.02.2015.

Samo nemojte poceti plakatu za jugoslavijom ( a sta bi biloda smo jos svi skupa?)

KN
knezica
14:04 02.02.2015.

Mostar grad bez sportske dvorane na SP u Kataru predstavljala četiri igrača u tri reprezentacije. Boje reprezentacije Hrvatske branili su Igor Karačić i Željko Musa, dres BiH nosio je Ivan Karačić, a svjetskim zlatom se okitio reprezentativac Francuske Igor Anić. Ovome još moramo dodati podatak da je u ovoj Golužinoj moralo i trebalo biti mjesta za Marina Marića, te da je na širem popisu reprezentacije BiH bio još jedan Mostarac Vedran Delić. E sada da u Mostaru živi neki bogati šeik koji ima dovoljno novca grad na Neretvi bi dobio ne samo jednu, već nekoliko sportskih dvorana, a možda i izabranu reprezentativnu vrstu koja nikako ne bi igrala podređenu ulogu ni na Svjetskom prvenstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije