Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teške riječi komentatora

"On je toliko ružan": Komentator izvrijeđao hrvatskog reprezentativca, slučaj dobio sudski epilog

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/3
26.06.2023.
u 11:05

Manjak simpatija Sierda de Vosa prema Domagoju Vidi dubljih je korijena. Kako pišu nizozemski mediji, u pozadini leži utakmica Lige prvaka iz 2011. kada je Vida, tada u dresu Dinama, učinio potez kojega su Nizozemci protumačili kao znak namještanja utakmice na štetu Ajaxa.

Slavni nizozemski televizijski komentator Sierd de Vos u studenome 2021. godine prije utakmice Bešiktaša i Ajaxa u Ligi prvaka tijekom televizijskog prijenosa vrijeđao je hrvatskog reprezentativca Domagoja Vidu koji je tada bio kapetan turskog kluba. Kada je kamera zumirala na Vidu, Nizozemac je rekao: "Vida ne smije igrati u ovom terminu jer je previše ružan. Sada djeca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao platiti i tražiti posebnu dozvolu da Vida igra."

Ovim je komentarom Nizozemac privukao veliku pozornosti javnosti, a nakon toga Vida ga je tužio zbog uvrede tražeći ispriku i pet tisuća eura odštete. De Vos se na sudu branio slobodom izražavanja, a presuda je donesena u njegovu korist. "Gledateljstvu je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao s namjerom da bude smiješna. Ona to nije, neprimjerena je i neukusna, no ipak je samo šala", obrazložio je sud.

GALERIJA Navijači dočekali vatrene u zagrebačkoj zračnoj luci

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Croatia v Brazil
1/7

Manjak simpatija prema Vidi dubljih je korijena. Kako pišu nizozemski mediji, u pozadini leži utakmica Lige prvaka iz 2011. kada je Vida, tada u dresu Dinama, učinio potez kojega su Nizozemci protumačili kao znak namještanja utakmice na štetu Ajaxa. Dinamo je tada igrao proitv Lyona. Plavi su poraženi s visokih 7:1, a točno je takav rezultat trebao Lyonu da prođe skupinu ispred Ajaxa.

Vidu je kamera uhvatila kako namiguje napadaču Lyona Bafetimbiju Gomisu nakon petog gola Lyona. Nizozemci su se naknadno žalili govoreći da je utakmica namještena, no takvo što nikada nije dokazano. Vida je od tad poznat u Nizozemskoj kao "knip-oog Kroaat", prevedeno "namigujući Hrvat".

VEZANI ČLANCI:

Poznat po svome teatralnom i oštrom stilu komentiranja, De Vos je zapamćen i po epizodi s Olimpijskih igara 1992. kada je pobjednici utrke na 800 metara  Ellen van Langen dao poljubac u obraz i mobitel da se javi obitelji. Poznat je i kao obožavatelj Ivana Rakitića i navijač Atletico Madrida. Poznat je po komentarima o privatnom životu nogometaša i grubim izjavama.

VIDEO Vatreni igrao 120 minuta u finalu Lige nacija, a sad je snimljen kako kopa u polju

Komentara 8

KI
kiselovrhnje
11:32 26.06.2023.

Bas me zanima bi li se to usudio reci za bilo kojeg crnog igraca i bi li tada sud odlucio da je samo sala

AN
AnimaTor
11:08 26.06.2023.

Bolje da se uhvati svojih Holanđana/Nizozemaca te njihovih rezultata i kupovine razno raznih igraća.

Avatar AlagaiHora
AlagaiHora
11:45 26.06.2023.

Rasist! Tužiti za rasizam i govor mržnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije