Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE VIŠE IZDRŽAO

On je prvi igrač koji je javno priznao: 'Želim vam reći da sam homoseksualac'

FILE PHOTO: Las Vegas Raiders defensive end Carl Nassib celebrates at the end of the game in Inglewood
USA Today Sports/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
22.06.2021.
u 09:13

Obrambeno krilo Las Vegas Raidersa je prvi aktivni igrač neke profesionalne momčadi američkog nogometa koji je otkrio svoju seksualnu orijentaciju.

Igrač Las Vegas Raidersa Carl Nassib ušao je u povijesti NFL otkrivši da je homoseksualac.

- Želim vam oduzeti samo trenutak kako bih vam rekao da sam homoseksualac - kazao je 28-godišnji Nassib u videosnimci objavljenoj na Instagramu.

- Prošlo je neko vrijeme kako sam razmišljao da napravim ovo, ali sad se osjećam dovoljno ugodno da skinem taj teret s ramena - dodao je.

Obrambeno krilo Las Vegas Raidersa je prvi aktivni igrač neke profesionalne momčadi američkog nogometa koji je otkrio svoju seksualnu orijentaciju. Nekoliko igrača je to učinilo nakon igračkog umirovljenja.

Jedan igrač sveučilišnog prvenstva Michael Sam je 2014. je izabran u momčad St. Louis Rams nakon što je otkrio da je homoseksualac. Međutim, nakon što je odigrao nekoliko utakmica predsezone oslobođen je ugovora i nije odigrao nijednu utakmicu regularnog djela sezone u  NFL-u.

Carl Nassib, već igra pet sezona u NFL-u i priključio se Raidersima nakon što je igrao za druge dvije momčadi Cleveland Brownse i Tampa Buccaneerse. Njegov ugovor s Las Vegas Raidersima traje do 2022.

U videosnimci je Carl Nassib objavio da će donirati 100.000 dolara udruzi The Trevor Project, nevladinoj udruzi koja se bavi sprečavanjem samoubojstava među osobama iz LGBTQ zajednice u SAD-u. 

Njegova momčad Las Vegas Raiders pozdravila je potez objavivši također na Instagramu kako su "ponosni" na Nassiba.

Šef NFL-a Roger Goodell je u priopćenju izrazio isto: "Obitelj NFL je ponosna na Carla koji je danas hrabro podijelio svoju istinu s nama".

Komentara 3

DH
dalibor.hren
13:33 22.06.2021.

Peško u obrani!?

PP
Pucvala_Premium.
19:29 22.06.2021.

On je sigurno hvatac ,ono sto se dogodi u Vegasu , tamo i ostaje , grad nakaza i cudaka

Avatar Jopa
Jopa
14:37 22.06.2021.

Zašto on misli da bi prosječnog čovjeka trebalo biti briga o njegovim seksualnim skloništima tj devijacijama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije