Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolac najbolji igrač HNL-a

Olmo: Nikada nisam požalio što sam Barcu zamijenio Dinamom

Dani Olmo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
17.12.2018.
u 18:00

Olmo je dosta uvjerljivo slavio u izboru, a prestižnu nagradu osvojio je ispred još dva strana igrača - Brazilca Hebera (Rijeka) i Nigerijca Atiemwena (Gorica)

Dinamov Španjolac Dani Olmo (20) pobjednik je 16. izbora za najboljeg nogometaša godine Kapetani biraju, koji Tportal provodi u suradnji s kapetanima hrvatskih prvoligaša.

Olmo je dosta uvjerljivo slavio u izboru, a prestižnu nagradu osvojio je ispred još dva strana igrača - Brazilca Hebera (Rijeka) i Nigerijca Atiemwena (Gorica).

Modri Španjolac tako je nastavio dominaciju Dinama, jer prošle godine ovaj je trofej otišao u ruke Soudanija...

Zadovolji Dinamovci

- Velika mi je čast dobiti ovu nagradu, pogotovo što su birali kolege igrači s prvoligaških terena. Ovo mi je prvi individualni trofej u karijeri i velika motivacija za dalje – rekao je Olmo, kojem je ovo i nagrada za odricanja u posljednje četiri i pol godine, otkad je iz Barcelone stigao u Maksimir. 

– Nije mi bilo lako otići iz Barcelone, iz jednog od najboljih klubova na svijetu, ali nikada nisam požalio. Sretan sam otkad sam došao u Zagreb. Imali smo i loših momenata, ali uz podršku obitelji i prijatelja uvijek sam išao i gledao samo prema naprijed. Zahvaljujem tim ljudima koji su uvijek uz mene – rekao je simpatični Dani.

Saznao je kakvi su velikani prije njega dobivali ovu nagradu - Luka Modrić, Eduardo da Silva, Niko Kranjčar, Andrej Kramarić...

– Uh, to me baš čini ponosnim!

Dinamo je prezimio u Europi nakon 49 godina, a velik doprinos u tome imao je i Olmo.

- To što smo napravili je velik uspjeh, a sada imamo još šest zanimljivih mjeseci, svi želimo još napredovati i doći što dalje u  nokaut fazi Europske lige.

S Olmom smo razgovarali prije jučerašnjeg ždrijeba, a na pitanje koga bi želio, ispalio je:

- Ma idemo dalje koga god dobijemo!

Dani Olmo
1/7

Znači li to da ostajete u Dinamu, jer proteklih tjedana sve se više spominje vaš mogući transfer?

- Sretan sam ovdje, ne žurim baš nigdje. Želim uživati u ovom trenutku, napredovati dalje u EL.

Liverpool, Manchester United, Milan, Inter, Sevilla, Borussija Dortmund..., svi ti velikani zbog Olma su slali svoje ljude na utakmice Dinama, nadamo se da ga ipak neće kupiti već ove zime.

A hoćemo li ikada gledati vas u dresu hrvatske reprezentacije? 

- Ja sam Španjolac, želja mi je oduvijek bila igrati za Španjolsku, i to ne skrivam. Ali, Hrvatska je moja druga domovina, osjećam se kad kao da sam se rodio ovdje, zato vidjet ću što donosi budućnost - objasnio je Olmo.

Uz nagradu Tportala, Olmu stiglo još jedno veliko priznanje. Tuttosport ga je stavio na 11 mjesto najboljih mladih igrača u 2018. godini. Pobijedio je stoper Ajaxa De Ligt.

Modrić bolji od Messija

– Lijepo je dobivati ovakva priznanja, ova godina je bila baš lijepa za mene. A sad idem u Španjolsku na božićne i novogodišnje praznike, uživati s obitelji i prijateljima.

Uz dinamo, najdraži Olmov klub je Barcelona, i zato itekako znači njegova sljedeća izjava da je najbolji igrač svijeta - realovac!

– Ma da, to nema dvojbe, Luka je ove godine bio najbolji na svijetu. Svaka čast Messiju i Ronaldu, no Modrić ih je ovaj put nadmašio.

Svojim igrama Olma fascinira još jedan Hrvat - Ivan Rakitić

- Veliki čovjek je Rakitić, lijepo mi je s njim popričati. Super igra u Barci, on je baš idealan profil igrača za katalonski klub. Nezamjenjiv je - zaključio je simpatični Olmo, najbolji igrač hrvatske nogometne lige.

>> Pogledajte i video: Po uzoru na koje stadione će biti novi Dinamov stadion

Ključne riječi

Komentara 7

DU
dUje
18:39 17.12.2018.

OLMO HRVATINA!! Živio Dinamo!

MA
Marsijanac
20:33 17.12.2018.

Veci talent od Olma je Coric, ali za uspjeh nije dovoljan samo talent, nego i dugotrajna upornost , zalaganje i poniznost. Coric to na zalost nije shvatio. Prodan je za sicu, umjesto za 15 milijuna i tesko da ce isplivati na povrsinu u toj grobnici nasih mladih igraca, Italiji.

MA
Marsijanac
20:36 17.12.2018.

Olmo me potsjeca na Dudua......Tako mladi a tako hrabri sa velikim,naoko nedostiznim, ciljem pred sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije