Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REPREZENTACIJA ODLUČILA

Zamjena za Drapera: Oliver Lafayette dobit će hrvatsku putovnicu

02.11.2011, Arena Stozice, Ljubljana, SLO, Basketball EL, Gruppe D, KK Union Olimpija (SLO) and Asseco Prokom Gdynia (POL), im Bild  Aleksandar Capin of Union Olimpija vs Oliver Lafayette of Asseco Prokom Gdynia during basketball match between KK Union Ol
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
15.05.2014.
u 08:30

U sezoni 2011./2012. Lafayette je igrao s Blassingameom koji se nedavno sam nudio Hrvatskoj

Ne bude li realovac Dontaye Draper mogao igrati ovo ljeto za Hrvatsku, njegovo mjesto zauzet će drugi branič iz španjolske lige – Oliver Lafayette (30), igrač pobjednika Eurokupa Valencije. Bivši igrač Partizana, Prokoma, Efesa i Žalgirisa trebao bi biti zlatna rezerva za Didija kojeg muče problemi s Ahilovim tetivama, baš kao i prvog razigravača Ukića. To je naglasio i izbornik Repeša:

– Ovo ne znači da smo se mi zahvalili Draperu, nego jednostavno moramo imati alternativu s obzirom na stanje na toj poziciji. Po igračkim i ljudskim osobinama odgovara traženome.

Počeli sa 50 Amerikanaca

O budućem hrvatskom Amerikancu razgovarali smo i s direktorom reprezentacije Prkačinom:

– Ušli smo proceduru dodjeljivanja košarkaškog državljanstva igraču koji će biti osigurač na toj poziciji. Selekcionirali smo ga među 50-ak Amerikanaca koje smo stavili na prvi popis i koji smo potom suzili na desetak imena. Kako je njih četiri-pet već imalo putovnice, dvojica su imala problema s ozljedama, a neki nisu bili zainteresirani, izbor je pao na Lafayettea.

Raspravljalo se o Acieu Lawu (Olympiacos) i Jamontu Gordonu (Galatasaray), no oni su ozlijeđeni. Zanimljiv im je bio i Jamon Lucas Gordon (Efes), no on nije bio zainteresiran, baš kao i Aaaron Jackson (CSKA), no Repeša i Prkačin zadovoljni su i ovim rješenjem:

Dobar za kemiju momčadi

– Lafayette je prije svega jako socijalan tip, po mišljenju mnogih on je osoba koja se jako dobro uklapa u sredinu što je važno zbog kemije koju imamo u momčadi. Pokazao je da može igrati dobru obranu, a igrač je koji nije gladan koševa. Nama ne treba igrač koji će trošiti lopte pa da naš najbolji napadač Bogdanović mora biti prvi defenzivac – ističe Prkačin.

Hrvatski košarkaški savez već je zamolio HOO za preporuku o dodjeli državljanstva koja će potom ići prema nadležnom ministarstvu i na koncu u Ministarstvo unutarnjih poslova.

>> Bles nije ustrajao, a ima uvjete za raskid

Komentara 2

Avatar mohito
mohito
09:52 15.05.2014.

nisam protiv stranaca (amera) u repki, sve repke to rade, ali sam protiv ovakvog pristupa da se ameru koji nije nikad ni cuo za hrvatsku da drzavljanstvo jer se repesi svidja - prije par godina se nudio anderson, kojem lafayette nemre niti cistit tenisice, ali ga repesa nije hrio uz objasnjenje da je samo prolaznih u hrvatskoj ligi - pa po kojem onda kriteriju moze igrat lafayette? - mozda je dio paketa da dodje u cedevitu?…sve u svemu, ovo nema veze sa sportom...

IO
Igor_o
14:13 15.05.2014.

E pa. ja sam i te kako protiv stranaca u reprezentaciji. A to da ih "sve" reprezentacije imaju nije tocno. Obrnuto, banana reprezentacije ih najvise koriste, a nacionalni savezi koji imaju urednu kucu i dobro postavljene temelje ih nemaju (Litva, Srbija). Spanjolci naturaliziraju, ali to su igraci koji su prosli njihovu skolu kosarke. Ovo sto mi radimo je jad i bijeda. Koga mi pokusavamo prevariti sa ovim? Reprezentacija je prezentacija hrvatskog rada u sportu u zadnjih 30 godina, a ne AMERICKOG. Ako je jedan unutra, zasto ne dva, zasto ne deset - princip je isti. Jad i bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije