Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OI kao seksualno poprište

Olimpijcima u Parizu bit će podijeljeno čak 300.000 kondoma

Paris 2024 Olympics Medal Preview
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS
1/4
22.03.2024.
u 09:33

Najviše kondoma dosad (čak 450.000) podijeljeno je 2016. u Riju, a sve je počelo u Seulu, s 8.500 kondoma, zbog straha od AIDS-a

Još od 19. stoljeća poznat kao “grad ljubavi”, Pariz će ovog ljeta, treći put, biti olimpijski grad. A time još bliži uvodnom epitetu jer očekuje se da će u Olimpijskom selu biti mnogo vođenja ljubavi.

Riječ je o novosagrađenom naselju, veličine 70 nogometnih igrališta, u čije će 82 zgrade i 3000 apartmana biti smješteni svi osim onih čija su borilišta dislocirana na lokacije kao što su gradovi domaćini nogometnog turnira, Marseille (jedrenje), Chateauroux (streljaštvo), Tahiti (daskanje), Lille (košarka)...

A da će se u Olimpijskom selu odigravati utakmice sporta posebne vrste sugerira i 300.000 kondoma koji će organizator podijeliti sportašima i trenerima što će zacijelo “obradovati” intimne partnere i supružnike sportaša, sportašica i trenera koji će sve promatrati izdaleka, od kuće. A kondomi su se, njih oko 150.000, dijelili čak i u Tokiju, za vrijeme Igara koje su se održavale uz stroge socijalne restrikcije i zabranu interakcija sa sportašima iz drugih timova. Ideja pariških organizatora jest da se svih 14.000 stanovnika Olimpijskog sela (sportaši, treneri, dužnosnici) osjećaju “entuzijastično i komforno”.

S distribucijom kondoma krenulo se u Seulu 1988. kada ih je podijeljeno 8.500, ponajviše iz straha od prenošenja HIV-a odgovornog za razvoj AIDS-a. S vremenom taj je broj počeo rasti (Barcelona 90.000, Atlanta 105.000) pa su australski organizatori Igara iz 2000. godine morali naručiti dodatnih 20.000 kondoma jer se onih inicijalnih 70.000 pokazalo nedovoljnim.

U Ateni je jedan veliki proizvođač kondoma (Durex) donirao 130.000 zaštitnih gumica “kako bi olakšao nastup elitnih svjetskih sportaša u areni i ispod pokrivača”. Seksa među sportašima bilo je, dakako, i u Pekingu 2008. Tada je vratarka američke nogometne reprezentacije Hope Solo kazala:

– Puno se seksa događa na Olimpijskim igrama. Ja sam vidjela sportaše kako se seksaju na otvorenom, čak i na travi između zgrada.

Njezine riječi potvrdio je i dvanaesterostruki plivački medaljaš Ryan Lochte kazavši da se 70 posto olimpijaca seksa za vrijeme Olimpijskih igara. Dojma smo da je Lochte sa svojom odokativnom procjenom ipak pretjerao, no kada na jednom mjestu imate desetak tisuća mladih i zdravih ljudi, a sportaši su tjelesni tipovi, može se očekivati da i libido radi punom parom.

U Londonu 2012. podijeljeno je 150.000 kondoma, a na sljedećim Igrama ta brojka će se utrostručiti. U zemlji sambe i seksepila taj je broj dosegnuo vrhunac pa je sudionicima Olimpijskih igara u Rio de Janeiru podijeljeno 450.000 prezervativa, ali i 175.000 lubrikanata. A takva količina sredstava za zaštitu od trudnoće (i prenošenja zaraze) olimpijskom geslu “brže, više, jače” dala je posve novo značenje.

>> Hrvatska nogometna reprezentacija na treningu

 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije