Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olimpijski ždrijeb

Hrvatski košarkaški saznali su moguće protivnike na OI u Parizu. Dobili smo jako težak ždrijeb

FIBA
19.03.2024.
u 19:57

Na olimpijskom turniru nastupit će 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine iz kojih će u četvrtfinale dva najbolje plasirana kao i dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije iz tri skupine

Uspije li se, u konkurenciji Grčke i Slovenije, plasirati na ovoljetni olimpijski turnir košarkaša, Hrvatska će se natjecati u skupini sa Australijom, Kanadom te pobjednikom kvalifikacijskog turnira u Španjolskoj. A samo jedan "krivi potez" četverostrukog olimpijca  Carmela Anthonyja, sudionika ždrijeba, nedostajao je da pobjednik atenskog kvalifikacijskog turnira završi u skupini s Amerikancima i Srbima.

Tako je odlučio ždrijeb održan u švicarskom Miesu, u Fibinoj "Patrick Baumann House of Basketball", koji je ovako, po skupinama, razvrstao 12 reprezentacija: skupina A: Australija, Kanada, pobjednik turnira u Španjolskoj, pobjednik turnira u Grčkoj; skupina B: Njemačka, Francuska, Japan, pobjednik turnira u Letoniji; skupina C: SAD, Srbija, Južni Sudan, pobjednik turnira u Portoriku.

Kao što je vidljivo, zasad je poznato osam reprezentacija sudionica a četiri su mjesta nepopunjena. A popunit će ih pobjednici četiriju kvalifikacijskih turnira koji će se igrati u Portoriku (San Juan), Letoniji (Riga), Španjolskoj (Valencia) i Grčkoj (Atena).

A u Pireju će se Hrvatska nadmetati najprije sa Slovencima i Novozelanđanima a nakon toga će, bude li prva ili druga, igrati polufinale s odgovarajućom reprezentacijom iz druge podskupine koju čine domaćin Grčka, Dominikanska Republika i Egipat.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije