Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudjelovalo 50-ak vozača

Održan prvi Dinaric Rally, natjecatelji oduševljeni Hrvatskom

Dinaric Rally
Foto: Željko Opačić
1/11
15.09.2020.
u 13:59

Reli se održao u tri kružne etape koje su, zbog raznovrsnosti terena, bile ozbiljan test za vozače i njihove motocikle.

Sa startne crte u bivoacu u Kninu, pedesetak motociklista i vozača quadova 10. rujna zaputilo se prema planinama, čime je otvoren prvi Dinaric Rally. Sudjelovalo je 50-ak vozača iz Hrvatske, Austrije, Nizozemske, Češke, Poljske, Njemačke, Slovačke. 

Prvi domaći cross country reli vozio se do 13. rujna od Knina preko Ličke Plješivice, Poštaka, Dinare, Svilaje i Promine. Hrvatski Dakar, kako su ga sudionici nazvali, vozili su muškarci i žene. Na sebi su imali tracking uređaje za mjerenje vremena i praćenje vozača. Ove godine reli se vozio bez roadbook-a, te su vozače po planinama vodili njihovi navigacijski sustavi.

Reli se održao u tri kružne etape koje su, zbog raznovrsnosti terena, bile ozbiljan test za vozače i njihove motocikle. 

Od brzih dionica s finim makadamom i šumovitih predjela sve do zahtjevnih uspona po rasutom kamenju, ovaj reli svakome je ponudio nešto drugačije. 

Iako se po dužini dionica na prvi dojam nije mogao mjeriti s velikim svjetskim natjecanjima ovoga tipa, Dinaric je svoj manjak kilometara nadomjestio tehnički zahtjevnim dionicama pa je natjecateljima do dolaska na cilj ponekad trebalo i do 10 sati.

No svi su ga uspješno završili i doma otišli prepuni dojmova, oduševljeni Hrvatskom uz obećanje da će se vratiti i dogodine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije