Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od idućeg tjedna

Odbojkašice spremne za prvu Ligu nacija: 'Samo za ovo natjecanje izdvojeno je oko 800 tisuća eura'

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u odbojci, Hrvatska - Rumunjska
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
26.05.2023.
u 18:52

"Naš glavni cilj je ostanak kao i najbolji mogući plasman na Europskom prvenstvu koje slijedi", istaknuo je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Ferhat Akbas

Hrvatska ženska odbojkašaka reprezentacija sljedećeg će tjedna u japanskoj Nagoyi započeti svoje nastupe u prestižnoj Ligi nacija u kojoj ove godine debitira. Na turniru u Nagoyi Hrvatska će igrati redom protiv Bugarske (31. svibnja), Njemačke (1. lipnja), Japana (2. lipnja) i Brazila (4. lipnja). Nakon turnira u Japanu, Hrvatska će ovoga ljeta još igrati na turnirima u Braziliji (13-18. lipnja) i Bangkoku (27. lipnja - 2. srpnja). 

"Liga nacija je igrački, no i financijski te organizacijski vrlo zahtjevno natjecanje. Izdatak samo za ovo natjecanje je oko 800 tisuća eura, a ono zahtjeva i veće standarde te koncentraciju svih nas. Mislim da su igračice i ekipa spremni za sve što nas očekuje, isto kao i Hrvatski odbojkaški savez koji je napravio sve da ova tri turnira budemo na najvišoj mogućoj razini. Ukoliko uspijemo izboriti ostanak, nadam se da ćemo u budućnosti biti domaćini jednog takvog turnira koji je od iznimnog značaja za hrvatsku odbojku", istaknuo je predsjednik HOS-a Frane Žanić.

GALERIJA Odbojkašice Mladosti šesti put prvakinje Hrvatske: Dinamo je pokušavao, ali bile su prejake

Osijek: Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u odbojci, Hrvatska - Rumunjska
1/3

Tijekom priprema, koje su počela 8. svibnja, hrvatske odbojkašice su proteklih dana odigrale i dvije pripremne utakmice na turniru u Lancianu te izgubile sa po 1-3 od domaćina Italije, aktualnog europskog prvaka, te Kanade. Nakon Lige nacija, naše odbojkašice će od 15. kolovoza do 3. rujna igrati na najvažnijem Europskom prvenstvu u Belgiji, Italiji, Njemačkoj i Estoniji.

"Hrvatska odbojka je po prvi put u povijesti u Ligi nacija stoga ćemo nastojati napraviti najbolje moguće rezutate. Naš glavni cilj je ostanak kao i najbolji mogući plasman na Europskom prvenstvu koje slijedi", istaknuo je izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije Ferhat Akbas.

VEZANI ČLANCI:

"Nakon tri tjedna priprema spremne smo za odlazak u Japan na prvi turnir Lige nacija. Reprezentacija je pomlađena, tu su mlade cure koje su željne rada i igre. Nadamo se da ćemo pokazati svoju najbolju igru i ostati u Ligi nacija", zaključila je kapetanica reprezentacije Martina Šamadan.

Za hrvatsku reprezentaciju će u japanu igrati: Lea Deak, Karla Antunović, Izabela Štimac, Tia Kovčo, Laura Miloš, Natalia Tomić, Dijana Karatović, Josipa Marković, Andrea Mihaljević, Nina Strize, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Mirta Freund, Viktoria Ana Trcol.

VIDEO Pjevač Mate Bulić na utakmici u Varaždinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije