Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.05.2019. u 22:57
Ivan Rakitić standardno je u početnoj postavi Barcelone. Dejan Lovren će za goste susret početi s klupe

U prvoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou svladala Liverpool s 3-0 (1-0).

Strijelci za Barcelonu bili su Luis Suarez (26) i Lionel Messi (75, 82).

Uzvratna utakmica igrat će se 7. svibnja u Liverpoolu.

Prvi pogodak španjolski sastav postigao je sredinom prvog poluvremena nakon sjajne akcije i ubacivanja Jordija Albe s lijevoga krila za Suareza koji je izmaknuo pozornosti gostujućih stopera te vrškom kopačke pogodio mrežu.

Iako je Liverpool imao više od igre tijekom čitavog susreta, Barcelona je s dva gola Messija praktički osigurala plasman u finale. U 75. minuti lopta je stigla do Suareza koji je sa sedam-osam metara udarcem koljenom pogodio gredu od koje se lopta odbila ravno na prsa Messiju koji je potom iz velike blizine zabio za 2-0.

Samo sedam minuta potom Messi se još jednom upisao u strijelce, ovoga puta je izvanrednim slobodnim udarcem s više od 25 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Allisona. Bio je to 600. Messijev pogodak u dresu Barcelone.

Niti dvije minute nakon trećeg gola Barcelone Salah je promašio ogromnu priliku vratiti Liverpoolu realne izglede za plasman u finale, nakon što je Rakitić s gol-linije očistio pokušaj Firmina, lopta je stigla do Egipćanina koji je s pet metara zatresao vratnicu iako Barcelonin vratar Ter Stegen nije bio na svojoj poziciji.

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu dok je Dejan Lovren ostao na klupi Liverpoola.

>>> Pogledajte koliko vrijede hrvatski nogometaši

Barcelona
Suarez 26', Messi 75' 82'
3-0
Liverpool
BARCELONA - LIVERPOOL, 21:00, Barcelona
Kraj
95' (Kraj)

Gotova je utakmica. Barca je blizu finala Lige prvaka. 

Zamjena
93' (Zamjena)

Dvostruka zamjena kod Barcelone. Ulaze Alena i Dembele, a izlaze Suarez i Sergi. Kod Liverpoola je par minuta ranije ušao Origi, a izašao Milner. 

92'

Nije Barcelona iskoristila kontranapad. Tri igrača domaćih su išli na jednog gostujućeg, ali Messi nije najbolje dodao loptu Suarezu. 

Nadoknada
90' (Nadoknada)

Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Info
84' (Info)

Salah je promašio nemoguće s par metara od vrata. Mogao se Liverpool vratiti, ali Salah je pogodio stativu iako je imao prazan gol. 

Gol
82'' (Gol)

GOOOOOOOOOOOL! Čarobnjak Messi pogađa s 30 metara iz slobodnog udarca. 

Žuti karton
81' (Žuti karton )

Fabinho je zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Messijem. Kod Barcelone je kažnjen Suarez zbog konstantnih prigovora. 

Zamjena
79' (Zamjena)

Liverpool radi zamjenu. Ušao je Firmino, a izašao je Wijnaldum.

Liverpool je kažnjen za svoje propuštene prilike. Pustili su Messija samoga u međuprostoru na 30-ak metara od gola, a to Argentinac to ne propušta. Uspio je loptu dodati do Suareza koji pogađa vratnicu, ali lopta se odbija do Messija koji pogađa prazna vrata za 2:0. 

Gol
75' (Gol)

GOOOOOOOOOOOOL! Messi za 2:0!

Zamjena
60' (Zamjena)

Izašao je iz igre Coutinho kod Barcelone, a ušao je Semedo. 

59'

Sjajna prilika za Liverpool. Salah je pronašao Milnera koji iz trka puca sa 16 metara, ali previše po sredini te je to lak plijen za odličnog Ter Stegena.

Info
53' (Info)

Opet Liverpool u prilici. Salah je pucao s 20-ak metara, a Ter Stegen još jednom spašava Barcelonu.

Info
47' (Info)

I odmah sjajna prilika za Liverpool. Milner je pucao s ruba šesnaesterca, a Ter Stegen dokazuje da je jedan od, ako ne i najbolji vratar na svijetu.

Info
46' (Info)

Počelo je drugo poluvrijeme sjajne utakmice u Barceloni.

Poluvrijeme
48' (Poluvrijeme)

Završeno je prvo poluvrijeme utakmice u Barceloni. Domaćini vode nakon prvih 45 minuta s 1:0, a zabio je Suarez u 26. minuti.

Nadoknada
45' (Nadoknada)

Igrat će se tri minute sudačke nadoknade. 

Info
44' (Info)

Malo su se rasplamsale strasti na terenu. Messi je prošao Robertsona, ali dočekao ga je Milner i hokejaški srušio na travnjak. Tražili su igrači Barcelone žuti karton za Engleza, ali izvukao se ovaj put. 

Liverpool je stisnuo Barcelonu u posljednju pet minuta, a sjajnu je priliku imao Mane kojeg je samog na 11 metara pronašao Henderson. 

Žuti karton
39' (Žuti karton )

Požutio je Lenglet zbog prekršaja na Salahu. Krilni igrač Liverpoola je jednostavno prebrz za Francuza. 

Info
(Info)

Alba je s lijeve strane sjajno našao Suareza koji je utrčao između dva igrača Liverpoola i iz blizine je pogodio mrežu gostiju. 

Gol
26' (Gol)

GOOOOOOL! Zabio je Suarez. Barcelona vodi 1:0. 

Zamjena
24' (Zamjena)

Ušao je Henderson kako smo i najavili. 

Ozljeda
20' (Ozljeda)

Čini se kako će Keita morati napustiti igru. Izgleda kako nije izdržala prepona te bi  umjesto njega u igru trebo ući Jordan Henderson. 

19'

Imao je sada Liverpool dobru priliku za izjednačiti, ali loše je izveden slobodan udarac koji je na 16 metara izborio Mane kada ga je faulirao Pique. 

Info
12' (Info)

Sumnjiva situacija u šesnaestercu gostiju. Messi je napravio gužvu, a u pokušaju izbijanja čini se da je loptu rukom dirao Matip. Ipak, iz VAR sobe nije došlo nikakvo upozorenje te je glavni sudac nakon napada Liverpoola i konačno zaključio ovu situaciju. 

Info
5' (Info)

Mane se uspio 'ubaciti' iza obrane Barcelone, ali ga je uspio stići Pique. Mane je tražio najstrožu kaznu, ali čini se kako se nije radilo o prekršaju za bijelu točku. 

Info
3' (Info)

Igra se otvoreno na samom početku utakmice. Liverpool je prijetio preko Salaha, a uzvratili su domaćini preko našeg Ivana Rakitića.

Početak
1' (Početak)

Počeo je susret. Liverpool ima prvi posjed. 

Info
(Info)

Susret će suditi Nizozemac Björn Kuipers.

Ivan Rakitić standardno je u početnoj postavi Barcelone. Dejan Lovren će za goste susret početi s klupe. 

Info
(Info)

Kod Barcelone je prednost u obrani dobio Lenglet ispred Umtitija, a u napadu je Coutinho koji će krenuti od prve minute protiv bivšeg kluba dok će s klupe priliku čekati Dembele i Malcom. 

 

S druge strane, samozatajni Ernesto Valverde došao je u više-manje sređenu momčad. U Barceloni nije bilo problema s imenima na papiru, no trebalo je posložiti hijerarhiju unutar momčadi.
 

Info
(Info)

Posljednji put Barcelona i Liverpool su se sastali prije 12 godina, u osmini finala Lige prvaka. Tada je Liverpool prošao dalje, zahvaljujući većem broju postignutih pogodaka u gostima. Na Camp Nouu je bilo 1:2 za Liverpool, a na Anfieldu 0:1 za Barcu.

 

Osebujni njemački stručnjak Jürgen Klopp doveo je "rock and roll" nogomet u Liverpool, a isti je stil njegovao u Mainzu te u Dortmundu, no bez obzira na divljačku simfoniju, Kloppov povratak Redsa na vrh Engleske i Europe zapravo je krasila – strpljivost.

 

Info
(Info)

Finale prije finala očekuje nas od 21 sat na Camp Nou u drugom polufinalu Lige prvaka. S trenerske strane, Liverpool i Barcelona gotovo ne mogu biti više oprečni klubovi no što jesu, i upravo taj kontrast čini ovaj okršaj zanimljivim. 

Info
(Info)

Poštovani čitatelji i čitateljice, na našem portalu možete pratiti uživo prijenos utakmice polufinala Lige prvaka između Barcelone i Liverpoola. 

Komentara 12

PR
prsutsir
22:54 01.05.2019.

Kakva sreća živjeti u vrijeme nogometnog vanzemaljca!

PR
prajdali100
23:07 01.05.2019.

Messi je čudo neviđeno !!!

CA
Catalonia
23:47 01.05.2019.

Ma ne valja Messi nista,😂😂😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije