Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
Polufinale

Senzacija u Londonu! Ajax slomio Tottenham i nastavio europsku čaroliju

Senzacija u Londonu! Ajax slomio Tottenham i nastavio europsku čaroliju
Foto: Reuters/Pixsell
30.04.2019. u 22:59

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka nogometaši Ajaxa su u Londonu pobijedili Tottenham s 1:0 (1:0). Uzvrat se igra u Amsterdamu 8. svibnja. 

Pobjednički pogodak je za Ajax postigao je Donny van de Beek (15). 

Slavlje Ajaxa
1/13

Sraz najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka pripao je nizozemskoj momčadi koja je bila dominantna u prvih 20-tak minuta dvoboja, kada su i zabili gol.

Prvi međusobni europski dvoboj Tottenhama i Ajaxa nakon čak 38 godina obilježili su izostanci najboljih napadača Engleza - Kanea i Sona, što se pokazalo i ključnim za ovaj dvoboj jer Tottenham nije stvorio nijednu izrazitu priliku, iako su u drugom dijelu pritisnuli Ajax. 

U 15. minuti Nizozemci su poveli nakon što je Ziyech pravovremeno uposlio van de Beeka, kome nije bilo teško pogoditi mrežu pored nemoćnog vratara Llorisa.  Iako su postigli važan gol u gostima Ajax je nastavio s napadima, pa u 24. minuti Lloris nogom brani udarac van den Beeka iz blizine. Domaćini su najveću šansu propustili u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Alderweireld udarcem glavom zamalo prebacio vrata. 

>> Pogledajte slavlje Ajaxovih navijača

Slavlje Ajaxa
1/19

U 50. minuti vratar Ajaxa Onana brani volej Allija, a Tottenham je posve preuzeo inicijativu u drugom dijelu. Ipak, u jeku napada Engleza Brazilac Neres je u 78. minuti imao "mat-situaciju", ali s desetak metara pogodio je vratnicu nakon dodavanja Tadića. 

U srijedu na Nou Campu igraju Barcelona i Liverpool (21 sat).

Finale je 1. lipnja u Madridu na stadionu Wanda Metropolitan.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

TOTTENHAM - AJAX 

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Tottenhama sudio je Lahoz iz Španjolske. 

Strijelci: 0-1 van de Beek (15) 

TOTTENHAM: Lloris, Trippier (Foyth, 79), Sanchez, Alderweireld, Vertonghen (Sissoko, 39), Rose (Davies, 79), Wanyama, Eriksen, Alli, Lucas Moura, Llorente

AJAX: Onana, Veltman, de Ligt, Tagliafico, van de Beek, Blind, Schone (Mazraoui, 65), de Jong, Ziyech (Huntelaar 87), Neres, Tadić

>> Najskuplji na svijetu! Pogledajte 'zvijer' koju je Cristiano kupio od samo jedne plaće

Slavlje Ajaxa
1/13

Komentara 11

Avatar Untouchable
Untouchable
23:01 30.04.2019.

Mozda da stavite rezultat?

80
8.000 eura, 8.000 eura!
00:08 01.05.2019.

Nije nikakava senzacija. Ajax je zaslužio pobjedu.

DU
Deleted user
23:07 30.04.2019.

dokazali su da nije sve u lovi,nemajuju love do plafona kao barca i real pa ipak igraju dobar nogomet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije