Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIDAR JOVIĆ

Obrana je bila prava, a Marino Marić pokazao je da imamo pivota

Božidar Jović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.01.2016.
u 20:56

Mnogi se sad pitaju je li Hrvatska bila toliko dobra, ili je Island bio neprepoznatljivo loš? Istina je negdje u sredini.

Naš je stručni stožer, na čelu s izbornikom Željkom Babićem, sjajno pripremio dečke za ovu “biti ili ne biti” utakmicu! I nisam to slučajno odmah naglasio, jer bilo je vidljivo da su nakon našeg uraganskog početka Islanđani posve potonuli. Uoči utakmice i mi i oni bili smo u sličnoj situaciji, porazi su nas doveli u položaj da u međusobnom okršaju odlučujemo o ostanku u Poljskoj. Nama je ipak pomogla i pobjeda Norvežana nad Bjelorusijom. Naši dečki bili su mentalno jači od Islanđana, ne po prvi put kad je bilo najteže odigrali su najbolju utakmicu.

Sve ono što nam je nedostajalo protiv Norveške, vidjeli smo u prvom dijelu okršaja s Islandom! Obrana je bila fantastična, a kad je obrana čvrsta onda su i vratari dobri, a sve to donosi i brze protunapade, kojima smo uništili suparnika. U tom je razdoblju briljirao naš kružni napadač Marino Marić, odigrao je svoju najbolju utakmicu u hrvatskom dresu! Osim što je zabijao golove, bio je izvanredan u obrani na poziciji “dvojke”, presjekao je nekoliko napada i demoralizirao suparnika. Posebno se to vidjelo u igri njihovog inače najboljeg igrača Palmarssona.

Mnogi se sad pitaju je li Hrvatska bila toliko dobra, ili je Island bio neprepoznatljivo loš? Istina je negdje u sredini, iako bih jezičac vage ipak stavio na stranu naše izvrsne igre. Kaže se da si onoliko dobar koliko ti to suparnik dopusti, a mi iskusnim Islanđanima ovaj put nismo dopustili baš ništa, nismo im dali ni zrnce nade. Pa iako se nerijetko govori o tom njihovom skandinavskom mentalitetu, o tome da se nikad ne predaju, i njima je nakon prvih pola sata bilo jasno da protiv ovako moćne i razigrane Hrvatske nemaju baš nikakvu šansu.

Iluzorno je bilo očekivati da će naši dečki i drugo poluvrijeme dobiti sa deset golova razlike, u takvim se utakmicama obično u nastavku igra “gol za gol”. Ne vidim razlog da ovakvom igrom ne nastavimo i u drugom krugu! U četvrtak igramo s Makedoncima i priželjkujem još jednu rukometnu rapsodiju u našoj režiji. A onda slijedi Francuska, ključna utakmica u našem pohodu na odličje.

>>Marić nakon razbijanja Islanda: Trebamo ovako nastaviti, možda dođe i to polufinale

>>Babić: Uvijek ću početi s Mamićem! Marić: Bit će teško s Makedoncima

Komentara 1

DU
Deleted user
11:56 21.01.2016.

Ako se stisnete.....fokusirate i zamislite.....mi smo hrvati...hrvatski građani koji se borimo za svoju domovinu...i sjurite na glavu......nitko Vas nece zaustaviti. Ako ljigavo kalkulirte .....odigrate nekakvu profesorsku zamisao....tehničkog vodstva...očekujući da će vas nekakvi savjeti sa klupe dignuti u pobjedi i netko drugi tko će gristi za Vas...popušili ste....samo nacija ponosnih ide naprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije