Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Svjetskim igrama

Novi uspjeh karataške braće Kvesić, Anđelo srebrni a mlađi brat Ivan četvrti

10.07.2022.
u 11:30

Nažalost, Ivanu je uzeta medalja u poznatom stilu. Vodio je 5:4 i pristranom odlukom sudaca u korist domaćeg borca izgubio je diskvalifikacijom, javio je trener Boris Vujičić

Braća Kvesić, najbolji hrvatski karataši, imala su sjajan nastup na Svjetskim igrama u američkom Birminghamu, savezna država Alabama, gdje se održavaju natjecanja najboljih svjetskih sportaša u neolimpijskim sportovima. Stariji brat Anđelo osvojio je srebro u teškoj kategoriji, a mlađi Ivan na koncu je, u vrlo jakoj svjetskoj konkurenciji, bio četvrti te su obojica još jednom potvrdila da pripadaju samom svjetskom vrhu "vještine prazne šake".

Anđelo Kvesić je u skupni pobijedio Egipćanina Taha Mahmouda (5:3) i Australca Tielena Daniela (9:0) a izgubio je od Amerikanca Briana Irra (0:2). U polufinalu je naš teškaš nadvisio Ukrajinca Rizvana Talibova (7:2) da bi u finalu, u taktički rovovoskoj borbi, izgubio od tamnoputog španjolca Sackha Babacara (0:1).

Ivan Kvesić pobijedio je u svojoj skupini Francuza Jessiea Da Costu (8:6) i Čileanca Fabiana Huaiquimana Saeza sa 7:1 a izgubio je od Amerikanca Kamrana Madanija (1:2).

U iznimno uzbudljivoj polufinalnoj borbi, hrvatski poluteškaš izgubio je od aktualnog svjetskog prvaka Egipćanina Youssefa Badawyja kojem je prodao udarac za tri boda no to mu kod 4:4 nije bilo dovoljno jer je suparnik bio taj koji je u borbi prvi osvojio bod.

Sreće Ivan nije imao niti u borbi za broncu jer je i tu suparniku prodao nogu za tri boda i vodio je sa 5:4 ali su mu, samo 10 sekundi prije kraja borbe, suci dosudili diskvalificirajuću opomenu.

Nakon uzbudljiva dana iz Birminghama nam se porukom javio Boris Vujičić, trener iz njihova kluba Hercegovine Zagreb, koji ih je pratio na ovom natjecanju:

- Veliki domet za jednu malu Hrvatsku. Nažalost, Ivanu je uzeta medalja u poznatom stilu. Vodio je 5:4 i pristranom odlukom sudaca je izgubio diskvalifikacijom. Nažalost, ovdje su veliki ulozi no nikoga od naših sudaca li službenog osoblja nije bilo jer bi, vjerujem, bilo drugačije - kazao je Vujičić.


 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije